Podatak za sujevjerne: Ako se niz nastavi, Lionel Messi će s Argentinom na krov svijeta
Prema zanimljivom nizu, na redu za osvajanje Mundijala je Lionel Messi.

Argentinci bi bili najsretniji

Podatak za sujevjerne: Ako se niz nastavi, Lionel Messi će s Argentinom na krov svijeta

Eldar Ganibegović

Za tri dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru. Jedan od favorita je svakako Argentina, a prema jednom zanimljivom nizu, koji, ako se nastavi, će značiti da upravo Gaučosi postaju prvaci svijeta.

Naime, oni sujevjerni fanovi i navijači Argentine vjeruju kako će Lionel Messi doći do trofeja prvaka svijeta i to zahvaljujući PSG-u.

Oni vjeruju da će Lionel Messi postati treći igrač u pomenutom nizu koji bi osvojio Mundijal godinu dana nakon dolaska u PSG.

Prvi u tom nizu je Brazilac Ronaldinho. On je 2001. godine iz Gremija za pet miliona eura prešao u PSG, a svi znamo šta je bilo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Brazil je tada stigao do pete titule prvaka svijeta, nakon što su slavili u finalu protiv reprezentacije Njemačke.

Kylian Mbappe stigao je u PSG 2017. godine iz Monaca u redove aktuelnog prvaka Francuske, te je godinu dana kasnije stigao do krova svijeta.

Oglasi

Francuska je u Rusiji bila "tanka" u grupnoj fazi, no onda su odigrali sjajnu nokaut fazu i pobjedom nad Hrvatskom u finalu stigli do trofeja.

Vidjet ćemo da li će se "karma PSG-a" nastaviti i ove godine. Od Argentinaca definitivno niko sretniji ne bi bio.

Inače, Argentina je u grupi B zajedno sa selekcijama Poljske, Meksika i Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jučer su Gaučosi u generalci deklasirali Ujedinjene Arapske Emirate rezultatom 5:0 i u sjajnom raspoloženju putuju u Katar.

U prvom kolu će 22. novembra igrati protiv Saudijske Arabije, četiri dana kasnije slijedi meč s Meksikom, a 30. novembra će se sastati protiv Poljske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi