Zvijezde u Kataru drže do tradicije: Umjesto luksuza izabrali studentski dom i to radi roštiljanja

Nabavili su govedinu iz svoje zemlje

Zvijezde u Kataru drže do tradicije: Umjesto luksuza izabrali studentski dom i to radi roštiljanja

Admin Čaušević

Vjerovatno do sada niti jedan organizator svjetskih prvenstava ne nudi takav luksuz kao što je to slučaj sa Katarom, međutim nekim fudblaerima i nije do uživanja u hotelima sa pet zvijezdica koliko do poštovanja tradicije.

Argentina je sigurno među prvim favoritima za titulu prvaka svijeta, bogati igrači Gauoča su navikli da imaju sve što požele s ozbirom da ih većina zarađuje odličan novac u evropskim klubovima.

Lionel Messi i društvo su u Dohu doputovali u četvrtak, ali za razliku od većine njihovih rivala za smještaj su umjesto superdmodernog hotela izabrali skromni studentski dom.

Ova odluka FS Argentine došla je kao posljedica toga da im u luksuznom hotelu ne bi bilo omogućeno organizovanje roštilja što je sveta tradicija u toj južnoameričkoj zemlji.

Sobe u kojim će spavati Messi i društvo

Tako je u jednom studentskom domu izgrađen poseban prostor za roštiljanje pa će Gaučosi moći uživati u raznim goveđim biftecima i kobasicama pečenim na tradicionalan argentinski način.

Govedina iz južnoameričke zemlje se smatra najboljom na svijetu također je dopremljena u Katar za argentinsku ekipu. Poseban asado kuhar također će biti pri ruci kako bi osigurao da se kuha baš kao što bi se kuhalo u Argentini.

"Posjetili smo kampus nekoliko puta i odabrali ga jer ne samo da ima sjajne sadržaje, već ima i otvoreni prostor za roštiljanje."

Gaučosi će imati dovoljno prostora za roštiljanje

"Ovo je vrlo važno za igrače i Argentince općenito, to je dio naše kulture. Želimo im omogućiti da se osjećaju kao kod kuće dok su u Kataru, a najbolji način da to učinimo je da osjetimo okus doma dok se fokusiramo na fudbal".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moglo bi se reći da su se druge reprezentacije odlučile ostati u luksuznijem smještaju, ali naš je tim najbolji na svijetu koji također zaslužuje najbolju govedinu. Naš fokus je osvojiti Svjetsko prvenstvo, a ne kvalitet hotela u kojem boravimo", poručio je jedan od predstavnika Argentine.

Izgled kantine gdje će se hraniti Gaučosi

Argentina će igrati u grupi sa Saudijskom Arabijom, Poljskom i Meksikom te je za očekivati da rutinski prođu dalje.

Top Komentari

gogs
Bice i svinjskih sto ne bi bilo
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi