U nozi imao top, a sada protezu: Fudbalski predator postao čoban, od bolova vršio nuždu u gaće...

Nevjerovatna životna priča

U nozi imao top, a sada protezu: Fudbalski predator postao čoban, od bolova vršio nuždu u gaće...

Admin Čaušević

Rijetko koji fudbaler stekne status božanstva u klubu u kojem je ostavio svoje najbolje dane. 

Skoro svaki klub ima nekoliko svojih legendi, ali samo je jedna ona najveća. Taj status je izgradio možda i najbolji napadač 90-ih godina prošlog vijeka.

Fudbaler koji je igrao do krajnjih granica, imao je super snažan udarac i bio je noćna mora za sve odbrane. Na kraju je i platio jako skup jer je u noge morao ugraditi proteze.

Radi se o Gabrielu Omaru Batistuti, čuvenom argentinskom napadaču koji je već sedam godina u penziji, a danas je na rođendanskoj torti ugasio 53 svjećice.

Batistuta je imao briljantnu karijeru koja je trajala 17 godina. Na 516 utakmica zabio je 300 golova. Ime je gradio prvo u Newell's Old Boysima, River Plate i Boca Juniorsima prije nego što je otišao u Seriju A.

Oglasi

Na Apeninima je postao jedan od najvećih koji su ikada igrala calcio. Izgradio je kult ličnosti u dresu Fiorentine od 1991. do 2000. godine. Zatim je igrao za Romu, Inter te završio karijeru u Al Arabiju.

Prije duže od dvije decenije Roma ga je platila tada nevjerovatnih 36 miliona eura, bez obzira što je imao više od 30 godina. To dovoljno govori koliko je bio kvalitetan.

Mnogi ga pamte po razornom udarcu s kojim je cijepao protivničke mreže. Pamti se njegov gol Milanu iz indirektra. Svi igrači Rossonera su stajali u golu, ali svoju mrežu nisu uspjeli sačuvati.

Za 15-ak godina na Apeninima osvojio je s Fiorentinom Kup i Superkup, a sa Romom Seriju A te također Superkup. S Argentinom za koju je na 77 mečeva postigao 54 gola je dva pua u zrak dizao trofej Copa Americe.

Oglasi

Poslije okončanja karijere odlučio je da postane čoban. Zbog teškog fizičkog i mentalnog stanja otuđio se od javnosti, kupio je sebi imanje, napravio farmu te se bavio stočarstvom zajedno sa ostalim članovima porodice.

Zdravlje Batigola je bilo ozbiljno ugroženo. U jednom trenutku je tražio da mu se obje noge amputiraju, znao je noću mokriti u gaće jer nije mogao ustati iz krevete.

"Ostavio sam fudbal i preko noći nisam mogao hodati. Vršio sam nuždu u gaće iako mi je kupatilo bilo udaljeno tri metra. Bilo je 4 ujutro, znao sam da ako ustanem da će me zglobovi ubiti", kazao je Batistuta svojevremeno.

"Ne mogu to opisati riječima, tu bol više nisam mogao podnijeti", govorio je legendarni napadač kojeg na sreću doktori nisu poslušali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prije dvije godine Batistuta je ugradio protezu u svoju lijevu nogu što je bio samo početak dugog procesa oporavka.

Nekada sjajni napadač sada povremeno komentariše pojedine utakmice argentinske reprezentacije. Dugi niz godina je u braku sa suprugom Irinom koja mu je rodila tri sina.

Top Komentari

Celtic
Nekad Batistuta, Ronaldo, Rivaldo, Romario, Vieri a sad Dembele, Aubameyang, Lokonga itd
9 0
K79
jedan od najboljih definitivno !
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi