Legendarni as neprepoznatljiv: Jedan od najboljih napadača ikad više ne liči na sebe
Foto: Instagram

Godine čine svoje

Legendarni as neprepoznatljiv: Jedan od najboljih napadača ikad više ne liči na sebe

Eldar Ganibegović

Biologija i godine čine svoje, a tako je i u slučaju legendarnog argentinskog napadača, Gabriela Batistute. Danas kada ima 54 godine je potpuno drugi čovjek kada je u pitanju fizički izgled u odnosu na to kada je harao zelenim travnjacima.

Krajem prošle godine, Lionel Messi je ga je srušio s trona kada su u pitanju golovi za Argentinu na Svjetskim prvenstvima. Batistuta ih ima deset.

Iz vremena dok je bio fudbaler pamtimo ga po dugoj smeđoj kosi po kojoj je bio prepoznatljiv u toku svoje igračke karijere.

Proveo je devet godina igrajući za Fiorentinu, a u ljeto 2000. godine Roma je platila 36 miliona dolara za njegov transfer. Nakon što je proveo neko vrijeme na posudbi u Interu, 2003. godine potpisao je za Al-Arabi (Katar), da bi 2005. godine okačio kopačke o klin. 

Nakon što je otišao u penziju, Batistuta nije ostao u svijetu fudbala, kao trener ili na nekoj funkciji. Argentinac je otvorio prodavnicu odjeće, vlastiti brend i radio kao TV analitičar.

Fizička transformacija Gabriela Omara Batistute je ogromna u odnosu na vrijeme kada je bio aktivan fudbaler. Bivši napadač je nekada imao dugu kosu, ali sada ima kratku frizuru i sijedu bradu.

Batistuta je za reprezentaciju Argentine postigao 54 gola u 78 nastupa, a posebno se proslavio protiv Bosne i Hercegovine kojoj je u prijateljskoj utakmici pospremio hat-trick u trijumfu Gaučosa od 5:0 1998. godine.

Bio mu je to jedan od tria hat-tricka za selekciju aktuelnog prvaka svijeta, a preostala dva postigao je protiv Grčke i Jamajke. 

Top Komentari

Jok, eto lici na tebe! Covjek ima 54 godine! Kako treba da izgleda kao ima dvadeset?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi