Argentina prokockala pobjedu, Urugvaj ubjedljiv
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Argentina prokockala pobjedu, Urugvaj ubjedljiv

Sinoć je odigrano pet utakmica u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Brazil je rezultatom 5:0 savladao Boliviju, dok je Urugvaj također bio ubjedljiv protiv Venecuele (3:0). Domaće je u prednost doveo Lodeiro u 29. minuti, da bi na 2:0 povisio Cavani u 12. sekundi drugog poluvremena. Konačnih 3:0 postavio je još jednim golom sjajni Edinson Cavani, a vrijedi istaći i da je Luis Suarez upisao dvije asistencije.


Argentina je na gostovanju kod Perua dva puta vodila, ali se na kraju morala zadovoljiti samo remijem (2:2). Mori je u 15. minuti pogodio za vodstvo Gaučosa od 1:0, da bi Guerrero u 58. poravnao na 1:1. Igrao se 77. minut kada je Higuain zabio za novo vodstvo Argentine, da bi u finišu utakmice Peru stigao do remija. Cueva je u 84. minuti realizovao jedanaesterac i postavio konačan rezultat utakmice.


Minimalnu pobjedu slavila je Kolumbija na gostovanju protiv Paragvaja (1:0), a jedini gol djelo je Cardone u 90. minuti. Ekvador je potopio Čile sa 3:0 golovima Valencie u 19., Ramireza u 23. i Caiceda u 46. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na tabeli južnoameričkih kvalifikacija vodi Urugvaj (19), a slijede ga Brazil (18), Ekvador (16), Kolumbija (16), Argentina (16), Paragvaj (12)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi