Argentina sigurna protiv Meksika, Čile se spašavao blamaže

Prijateljske utakmice

Argentina sigurna protiv Meksika, Čile se spašavao blamaže

Argentina je sinoć u prijateljskoj utakmici odigranoj u Cordobi savladala Meksiko rezultatom 2:0.

Gaučosi su tokom većeg dijela susreta bili bolji tim, a do zasluženog vodstva su stigli u 44. minuti kada je na asistenciju Dybale pogodio Ramiro Mori.

U nastavku utakmice je Scaloni napravio nekoliko izmjena pa su, između ostalog, priliku za igru dobili Icardi, Lamela i Lo Celso. Rezultat se nije mijenjao sve do 83. minute kada je Brizuela postigao autogol i postavio konačan rezultat susreta.

Zanimljivo je bilo i u Rancagui, gdje je Čile kao domaćin iznenađujuće poražen od Kostarike sa 3:2 što je još i dobro ako znamo da su favorizovani domaćini nakon malo više od jednog sata igre gubili sa 3:0.

Kostarika je povela golom Wastona iz 36. minute, a isti igrač je u 59. zabio za 0:2. Matarrita je u 64. postigao i treći gol za Kostariku, ali su se Čileanci ipak uspjeli spasiti potpune blamaže golovima Vegasa u 70. i Sancheza u 90. minuti, s tim što je Aleixis u 82. promašio jedanaesterac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi