Samo se lud čovjek neće naježiti: Nepregledni "mravinjak" i sve generacije na ulicama Buenos Airesa
FOTO: EPA

Slavi se fudbalski svjetski naslov

Samo se lud čovjek neće naježiti: Nepregledni "mravinjak" i sve generacije na ulicama Buenos Airesa

Haris Zilić

Argentina je prvak svijeta u fudbalu prvi put nakon 1986. godine. Lionel Messi je došao do trofeja koji mu nedostaje, a na ulicama argentinskih gradova su scene kao iz filmova.

Buenos Aires je u delirijumu i bilježi slike kakve vjerovatno ne pamti u dugoj historiji.

Na ulicama glavnog grada su rijeke navijača, a prema posljendjim informacijama argentiskih medija preko milion ljudi slavi veliki rezultat Scalonijevih izabranika.

Nakon trijumfa na penale protiv Francuske, nastala je nezapamćena ludnica.

Sve generacije su na ulicama glavnog grada Argentine. Suze, ponos, sreća, pjesme, jednostavno niko ne sjedi u Argentini.

Oglasi

Čak se i piše da bi sutra mogao biti neradni dan kada bude doček za Messija i društvo.

U Argentini je bilo 15 sati iza podne kada je Montiel pogodio penal za historiju, penal za antologijske stranice fudbalske enciklopedije.

Video i fotografije koje dolaze iz Buenos Airesa ostavljaju bez daha.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbal je u Argentini religija, a 18. decembar bit će upisan vjerovatno kao još jedan od značajnih datuma u historiji ove južnoameričke države.

Ne možemo ni da zamislimo šta će tek biti na ulicama kad sleti avion sa svjetskim prvacima na tlo Argetnine i Messi sa "boginjom" u rukama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi