Da u svakoj šali ima pola istine dokaz je Neymarova poruka za Messija
Obojica će narednog mjeseca pokušati podignuti trofej prvaka svijeta sa svojim reprezentacijama.

Uoči Mundijala u Kataru

Da u svakoj šali ima pola istine dokaz je Neymarova poruka za Messija

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za četiri dana, a bit će to vjerovatno posljednja šansa da ga osvoje Lionel Messi i Neymar, fudbaleri PSG-a koji se međusobno zadirkuju na tu temu.

PSG u napadu ima Messija, Mbappea i Neymara, tri udarne igle reprezentacija Argentine, Francuske i Brazila.

Mbappe je u ranoj dobi osjetio čar osvajanja Mundijala i to 2018. godine u Rusiji, dok Messi i Neymar i dalje čekaju na to i tome se nadaju u Kataru.

Uoči Svjetskog prvenstva Neymar je dao intervju u kojem je otkrio kako na to takmičenje gleda i šta o tome priča s Messijem.

"Svi imamo velika očekivanja od Svjetskog prvenstva. Nismo uzbuđeni, samo nestrpljivi. Svi žele biti na Svjetskom prvenstvu.

Ne pričamo puno o tome, ali ponekad se šalimo da ćemo se boriti u finalu. Kažem Messiju da ću biti prvak i da ću ga pobijediti i puno se smijemo.

Oglasi

Igrati s njim i Kylianom veliko je zadovoljstvo. Oni su dvojica najboljih igrača, a Messi se smatra najboljim na svijetu", rekao je Neymar, prenosi The Telegraph.

U svakoj šali ima pola istine, stara je izreka. Ipak, ova šala je vjerovatno i kompletna istina. Teško je očekivati da bi Neymar mnogo žalio za prijateljem ukoliko se njegova šala i ostvari. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Argentina je u grupi s Poljskom, Meksikom i Saudijskom Arabijom, a Brazil sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom.

Obje selekcije su favoriti za prva mjesta u svojim grupama i svakako jedni od favorita za pehar na Mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije