Argentina utrpala sedam golova, Aguero sjajan

Gaučosi se naljutili

Argentina utrpala sedam golova, Aguero sjajan

Argentina je u prvoj utakmici nakon finala Copa Americe s ubjedljivih 7:0 demolirala Boliviju na stadionu u Houstonu.

Junak pobjede Gaučosa bio je Sergio Aguero, koji je direktno učestvovao u čak pet pogodaka Argentine. Sjajni napadač Manchester Cityja je postigao dva gola i upisao tri asistencije, i s pravom je proglašen igračem utakmice.

Leo Messi je u igru ušao u 65. minuti, ali mu je i 25 minuta bilo dovoljno da postigne dva gola očajnim Bolivijcima. Dva gola je postigao i Lavezzi, dok je sedmi djelo Corree. 

Interesantno, Angel Corea je sinoć debitovao za reprezentaciju, a pogodak u 84. minuti je bio njegov prvi kontakt s loptom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.