Argentinac u problemima: Lionel Messi više neće moći ući u Veliku Britaniju?

Brexit je problem za mnoge

Argentinac u problemima: Lionel Messi više neće moći ući u Veliku Britaniju?

E. Čaušević

Velika Britanija je putem referenduma donijela odluku da više neće biti članica Evropske unije i očekuje se da se uskoro ova odluka sprovede.

Građani Velike Britanije odlučili su da žele napustiti EU, a Brexit će stvoriti veliki haos i u svijetu fudbala. Engleski mediji uzeli su za primjer Lionela Messija kojem će Brexit biti veliki problem.

Naime, ukoliko Velika Britanija izađe iz Evropske unije onda Messi neće moći igrati u zemljama Ujedinjenog Kraljvestva. Politika je takva da u Veliku Britaniju će moći ući stanovnici država EU koji su imali problema sa zakonom ili bili osuđivani, ali svi oni koji nemaju pasoš država iz EU to neće moći.

Poznato je da je Messi proglašen krivim za utaju poreza u Španiji i za kaznu je platio oko 15 miliona eura. Messi je izbjegao odlazak u zatvor, ali ova kazna bi mogla biti veliki problem u budućnosti.

Ukoliko Velika Britanija uskoro izađe iz Evropske unije, a Barcelona bude igrala utakmicu protiv nekog kluba iz zemalja Ujedinjenog Kraljevstva onda Messi neće moći ući u ovu državu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Postoji veliki broj fudbalera koji nisu iz Evrope, a imali su problema sa utajom poreza i za to su proglašeni krivim. Svi oni koji nemaju pasoš neke od zemalja EU neće moći igrati na tlu Velike Britanije.

UEFA će sigurno pokušati riješiti ovaj problem zbog Lige prvaka i Evropske lige i već sada pokušavaju naći neko rješenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Ma igrat ligu prvaka bez engleza. Nek ju igraju sami sa sobom kad se prave pametni :)
11 0
amar.v12
koliko ja znam,da on ima i špansko državljanstvo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi