Argentinci spremili formaciju koja nije viđena na Svjetskim prvenstvima

Od Gaučosa se puno očekuje

Argentinci spremili formaciju koja nije viđena na Svjetskim prvenstvima

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo, a od Gaučosa se u Rusiji očekuje da dođu do samog kraja.

Jorge Sampaoli nedavno je objavio spisak igrača koji će igrati na Mundijalu i uspio je da podijeli argentinsku javnost. Međutim, selektor ove ekipe poručio je da vjeruje u momke koje je izabrao, te da će dati maksimum da Argentini konačno donesu titulu prvaka svijeta.

Argentinski mediji danas su dosta pisali o formaciji koju Sampaoli sprema za SP. Navodno, takva napadačka formacija još nije viđena na Mundijalima i jasno je da će Argentinci sve podrediti napadu koji će predvoditi Messi.

Navodno, Sampaoli je odlučio da će njegove glavne formacije biti 4-2-3-1, odnosno 2-3-3-2 kada se bude tražio gol više. U tom slučaju u odbrani će biti samo štoperi, dok će bekovi imati znatno ofanzivniju ulogu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi