Dalić ljutito objasnio zašto je Kalinića otjerao kući

Više nije dio reprezentacije Hrvatske

Dalić ljutito objasnio zašto je Kalinića otjerao kući

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske prije dva danas savladala je Nigeriju u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, ali atmosfera u ovom timu nije baš najbolja nakon što je Zlatko Dalić poslao Nikolu Kalinića kući.

Selektor Hrvatske našao se danas u centru pažnje jer je odlučio da Nikola Kalinić više nije potreban ekipi u Rusiji, te je napadača Milana odlučio poslati kući. Ova vijest šokirala je javnost u susjednoj zemlji, a Dalić je objasnio zbog čega se odlučio na ovakav potez.

"Kalinić je trebao da uđe na utakmici protiv Nigerije, zagrijavao se i pozvao sam ga da uđe, a on mi je rekao da nije spreman. Isto tako nije bio spremana na pripremnom meču s Brazilom i jučerašnjem treningu. Meni trebaju zdravi i spremni igrači", ljutito je danas prokomentarisao selektor Vatrenih.

Hrvatska je u prvom kolu lakše od očekivanog upisala pobjedu nad Nigerijom, a u četvrtak ih očekuje spektakularna utakmica protiv Argenitne kojoj odgovara samo pobjeda. S druge strane, u Hrvatskoj se nadaju da ovaj potez Dalića nije poremetio atmosferu u ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi