Argentinska legenda poručuje: Ne može nam Messi biti golman, stoper, krilo...

Kempes kritikuje Gaučose

Argentinska legenda poručuje: Ne može nam Messi biti golman, stoper, krilo...

Nakon debakla 6:1 u prijateljskom duelu protiv Španije, mnoge argentinske legende su otvorile dušu i javno iskritikovale selekciju Gaučosa koja je apsolutno podbacila.

Argentina se, da podsjetimo, propisno namučila da se uopće i plasira na Mundijal, a sinoć je bez povrijeđenog Messija doživjela jedan od najtežih poraza u bogatoj historiji.

Nezadovoljan, ali i pomalo zbunjen izdanjem Argentinaca bio je i legendarni Mario Kempes, koji je 1978. godine osvojio Svjetsko prvenstvo sa ovom selekcijom.

"Ne znam šta je ovo. Kao skupina od jedanaest momaka koji su se prvi put vidjeli u životu. Ovo ne liči na tim. Prvo poluvrijeme i nije bilo toliko loše, ali drugo poluvrijeme je totalna katastrofa", rekao je Kempes, koji se dotakao Messija i Higuaina.

"Messi nije igrao, pa šta? On je jedan na svijetu, najbolji je ali mora se igrati i bez njega. Nama treba tim, ne može nam Messi biti i golman, i stoper i krilo... Nije mi jasan ni Higuain, koji je za reprezentaciju nikada ne igra dobro kao za Juventus".

Mario Kempes ističe da u reprezentaciji jednostavno mora biti mjesta za Maura Icardija.

"Ne znam zašto Icardi nije u našem timu. Igrao je dobro protiv Urugvaja, treba nam takav igrač".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi