Selektor Argentine poručio: Ne krivite igrače, ja sam odgovoran
Foto: EPA

Sampaoli preuzeo krivicu za poraz od Španije

Selektor Argentine poručio: Ne krivite igrače, ja sam odgovoran

Midhat Šljivak

Jorge Sampaoli ponovo proživljava teške trenutke na klupi Argentine.

Nakon očajnih kvalifikacija u kojima je jedva izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, Sampaoli je ponovo uzburkao strasti spiskom igrača za pripremne mečeve na kojem je otpisao Maura Icardija i Paula Dybalu.

Sinoć je njegova selekcija deklasirana od Španije (6:1), a Sampaoli je potpuno preuzeo odgovornost za poraz.

"Preuzimam odgovornost. Ne krivite igrače za ovu noćnu moru, ali razlika između selekcija nije bila tolika koliko rezultat govore. Naučili smo lekciju i ovo se sigurno neće ponoviti", poručio je Sampaoli.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svakako će biti veoma interesantno vidjeti spisak selekcije Argentine za Svjetsko prvenstvo, a šta će tek biti u slučaju katastrofe u Rusiji, možemo samo nagađati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije