Poniženje za Gonzala Higuaina
Foto: EPA

Navijači ga izviždali

Poniženje za Gonzala Higuaina

Midhat Šljivak

Selekcija Argentine sinoć je u Madridu razbijena od Španije rezultatom 6:1.

Gaučosi su doživjeli pravi debakl. Selektor Jorge Sampaoli je na žestokom udaru kritika, ali i fudbaleri koji su odigrali očajan meč.

Posebno su navijači Argentine razočarani napadačem Juventusa Gonzalom Higuainom. Razočarnje je bilo toliko da su ga izviždali prilikom zamjene, a iskusni fudbaler je na sve uspio da ostane miran.

Higuain je nakon nekoliko mjeseci dobio šansu od Sampaolija u reprezentaciji. Prethodno nije pozivan i prednost je imao napadač Intera Mauro Icardi, ali su se uloge sada promijenile.

Na kraju će vjerovatno obojica putovati na Svjetsko prvenstvo. Sampaoli teško da će imati petlju nakon debakla ostaviti Icardija, ali i Paula Dybalu kući jer mu se greške više neće praštati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zvižduci koje je dobio od vlastitih navijača sasvim sigurno su poniženje za Higuaina koji je za sada još uvijek prvi izbor selektora Gaučosa. Ipak, pitanje je hoće li tako biti i na Svjetskom prvenstvu.

Argentina je na Mundijalu u grupi sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije