Jak pritisak na Fincima, konačno su odlučili hoće li uopšte ići na Svjetsko prvenstvo

Kvalifikacije počinju sljedeće sedmice

Jak pritisak na Fincima, konačno su odlučili hoće li uopšte ići na Svjetsko prvenstvo

A. Čaušević

Proteklih sedmica napravljen je ogroman pritisak na FS Finske zbog eventualnog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što je The Guardian objavio vijest da je tokom izgradnje objekata u Kataru poginulo 6.500 radnika što je odmah povelo debatu u Finskoj trebali uopošte ići na SP.

Nakon nekoliko dana razmišljanja FS Finske na čelu sa Arijem Lahtijem je odlučio da će, ipak, učestvovasti na SP ukoliko se tamo i plasira.

"Jasno je da mnogi problemi koji se odnose na ljudska prava, jednakost, prava radnika i uslove nisu prihvatljivi. U današnje doba nećemo zatvoriti oči na ovu situaciju."

"Svjetsko prvenstvo u Kataru će se održati bez obzira na aktivnosti Finske. Zato ćemo, umjesto bojkota, zajedno sa ostalim zemljama Skandinavije nastaviti aktivni dialog s FIFA-om te lokalnim organizatorima", poručio je Lahti u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lahti je poručio da dodijelu organizacije Svjetskog prvenstva Kataru smatra lošom odlukom, ali od eventualnog bojkota takmičenja neće biti ništa.

Podsjećanja radi, Finska se u kvalifkacijama za SP nalazi u grupi sa Bosnom i Hercegovinom. Ove dvije reprezentacije svoj meč igraju za desetak dana u Helsinkiju.

Top Komentari

Vedox
Presudit ce Vama Bosanci pa se necete morati ni brinuti hocete li ici na SP.
10 0
user1583752673
Kad njima Petev taktiku slozi jarane
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi