Francuska i Finska bez velikih zvijezda protiv Bosne i Hercegovine?
Foto - EPA

Engleski klubovi ne žele pustiti igrače

Francuska i Finska bez velikih zvijezda protiv Bosne i Hercegovine?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvara 24. marta na gostovanju u Finskoj.

Bh. tim će gostovati u Helsinkiju, a zatim sedama dana kasnije na Grbavicu dolazi aktuelni prvak svijeta, selekcija Francuske.

Lako bi se moglo desiti da Finska i Francuska protiv BiH neće moći računati na neke od najvećih zvijezda, odnosno fudbalera koji igraju u Engleskoj.

Engleski klubovi navodno će imati pravo da zabrane fudbalerima odlazak na okupljanje reprezentacije jer bi po povratku morali da idu u desetodnevni karantin.

To bi značilo da u selekciji Finske neće igrati glavna zvijezda Teemu Pukki koji nastupa za Norwich, dok u Engleskoj još nastupaju napadač Marcus Forss (Brentford), defanzivac Niko Hamalainen (QPR) i golman Anssi Jaakkola (Bristol Rovers).

Sa druge strane selekcija Francuske ima istinske zvijezde u Premiershipu. Na posljednjem spisku našli su sa Hugo Lloris, Lucas Digne, Kurt Zouma, Moussa Sissoko, N'Golo Kante, Olivier Giroud i Anthony Martial.

Tu je naravno i veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba koji je trenutno van terena zbog povrede, a upravo je menadžer Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer najveći protivnik puštanja igrača na reprezentativne utakmice.

"Nema nikakvog smisla da igrači koje mi plaćamo idu igrati za reprezentacije i da po povratku moraju u desetodnevni karantin. Pričat ćemo o tome sa fudbalerima", najavio je Solskajer.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I ostali engleski klubovi nisu baš voljni pustiti svoje fudbalere, a navodno bi im i FIFA u ovom slučaju mogla izaći u susret.

Tako bi Didier Deschamps za meč protiv Bosne i Hercegovine mogao ostati bez nekoliko bitnih igrača, ali ako neko ima dovoljno kvalitetnih fudbalera, to je svakako Francuska.

Top Komentari

AmarSahi
Francuski U23 tim je jači od našeg prvog tima 3 puta, nećemo se mi dugo radovat'
9 2
Taceoni
Ma i skupljaci lopti iza gola u Francuskoj tanan da se skupe dosta im protiv naše ekipe u ful sastavu
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi