Prezime sve govori: 17-godišnjak je budućnost Bayerna

Budućnost Bayerna, ali i svjetskog nogometa

Prezime sve govori: 17-godišnjak je budućnost Bayerna

Edmir Škorić

Arijon Ibrahimović potpisao je novi ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine, objavio je njemački velikan.

Iako bi navijači Bayerna možda više voljeli da je Zlatan Ibrahimović, ipak treba da budu sretni jer će u budućnosti njihov klub imati albanskog dragulja Arjona, koji je sa 17 godina već impresionirao vodstvo bavarskog kluba.

Iako dijele jedno od najpoznatijih prezimena svjetskog nogometa, Bayernov omladinski nogometaš nema apsolutno nikakve veze sa Šveđaninom bh. korjena koji igra u Milanu. Arijon je centralni vezni, od 2018. je u akademiji Bayerna, a porijeklom je sa Kosova.

Sa 13 godina je došao u redove njemačkog velikana, a prethodno se nogometno razvijao u Gr. Furthu i Nurnbergu. Rođen je u Njemačkoj, no njegovi roditelji su sa Kosova, a igrao je za mlađe selekcije reprezentacije Njemačke.

On je trenirao sa prvim timom Bayerna od sezone 2021/22, a nedavno je upisao svoj prvi seniorski nastup za klub u prijateljskoj utakmici protiv Red Bull Salzburga 13. januara uoči povratka Bundeslige sa zimske pauze.

Zamijenio je Jamala Musialu i obilježio svoj nastup golom koji je pomogao Bayernu da se vrati sa 3:1 i remizira 4:4 s austrijskim prvakom.

Oglasi

Iako se ta utakmica nije računala kao zvaničan seniorski nastup, trener prvog tima Julian Nagelsmann ga je dva puta imenovao na klupi ove sezone – protiv Hoffenheima u Bundesligi i protiv milanskog Intera u Ligi prvaka.

Također je ove sezone upisao dva nastupa za Bayern Minhen II, pokazujući svoj kreativni talenat sa dvije asistencije.

Ibrahimović je imenovan na The Guardianovoj 2022 Next Gen listi od 60 mladih nogometaša koje treba posebno pratiti.

Iako je sada vezni igrač, Ibrahimović je počeo kao napadač, a svojim uzorima smatra svog prezimenjaka Zlatana i Cristiana Ronalda.

Odigrao je ukupno 48 takmičarskih utakmica za Bayernove U17 i U19 ekipe, postigavši 25 golova. Također je upisao dvanaest nastupa za Njemačku U17, postigavši devet golova, a trenutno igra za Njemačku U18 gdje trenutno ima dva gola u šest utakmica.

U Bayernu ga najviše uspoređuju sa Leonom Goretzkom zbog svojih vještina driblinga, a posebno zbog velike borbenosti koja ga najviše krasi.

Direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je povodom produživanja ugovora do 2025. godine, rekao: “Veoma smo sretni što smo produžili ugovor sa Arijem Ibrahimovićem. Odlično se razvio kod nas i sada će biti dio našeg profesionalnog tima. Josip Stanišić, Paul Wanner , Johannes Schenk, sada Ari: sve su to talenti koje smo trenirali u Bayernovom kampu i od kojih polažemo velike nade".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Veoma sam ponosan i zahvalan. Za mene se san ostvaruje. Radujem se sljedećim koracima u FC Bayernu", poručio je sam nogometaš.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi