Miliku u sekundi nestao san o EP, dugo će se pamtiti šta su napravili Lewandowski i Szczesny
Nevolja za poljskog napadača (Foto: Lukasz Grochala / AFP)

Loša noć za poljskog napadača

Miliku u sekundi nestao san o EP, dugo će se pamtiti šta su napravili Lewandowski i Szczesny

Midhat Šljivak

Arkadiusz Milik neće po dobrom pamtiti posljednji pripremni meč pred Evropsko prvenstvo. Napadač reprezentacije Poljske povrijedio se već u prvoj minuti meča.

Prava katastrofa zadesila je večeras poljskog napadača Arkadiusza Milika. Već u prvoj minuti prijateljskog meča protiv Ukrajine doživio je povredu koljena i ona se čini veoma teškom.

Pokušao je nesretni Milik doći do lopte u duelu s Malinovskim. Blokirao je loptu, ali je odmah bilo jasno da nešto s njim nije u redu.

Milik je sjeo na teren, ubrzo mu je pružena ljekarska pomoć i fudbaler Juventusa je potom napustio igru.

Situacija za 30-godišnjeg napadača ne izgleda dobro. Lako bi se moglo desiti da propusti Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i sada se čekaju informacije o njegovoj povredi.

Oglasi

Tugu zbog povrede sigurno mu ne može ništa odnijeti, ali se priča o potezu kojeg su napravili njegovi saigrači iz reprezentacije Robert Lewandowski i Wojciech Szczesny.

Obojica su istog trenutka skočila s klupe i otišli su s Milikom u svlačionicu kako bi bili s njim u ovom zaista teškom momentu za sjajnog napadača.

Arkadiusz Milik je za reprezentaciju Poljske debitovao 2012. godine. Odigrao je 72 utakmice i postigao je 17 golova.

Poljaci su na Evropskom prvenstvu smješteni u grupi D sa selekcijama Nizozemske, Austrije i Francuske.

Euro ova selekcija otvara 16. juna od 15 sati duelom protiv Nizozemske koji se igra u Hamburgu, pet dana kasnije čeka ih duel u Berlinu protiv Austrije od 18 sati, a 25. juna u posljednjem kolu grupne faze slijedi meč s Francuskom od 18 sati.

Top Komentari

Bulle
Pa u prvoj minuti ovako da startas na pripremnoj...jos nisi zagrijan dovoljno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi