Szczesny nestao s terena pred penale, odlučio je otkriti gdje je bio: "U miru sam analizirao..."
Wojciech Szczesny odlučio priznati šta se desilo

Iskusni čuvar mreže

Szczesny nestao s terena pred penale, odlučio je otkriti gdje je bio: "U miru sam analizirao..."

Midhat Šljivak

Golman Juventusa i reprezentacije Poljske Wojciech Szczesny 'nestao' je tokom penal serije finala baraža protiv Velsa u Cardiffu. Iskusnog čuvara mreže nije bilo određeni period na terenu, a sada otkriva šta mu se desilo.

Poljska je nakon penala savladala selekciju Velsa i ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo. Golman Wojciech Szczesny zaustavio je udarac Dana Jamesa i odveo je svoju selekciju na Euro.

Pred početak penal serije desila se zanimljiva situacija. 33-godišnji golman je odjurio u svlačionicu. Mnogi su se pitali šta mu se desilo, a sada je odlučio otkriti tajnu.

Szczesny je jedan od fudbalera koji puše. Odlučio je pauzu iskoristiti kako bi 'zapalio' jednu i zatim se vratio na teren.

"Gdje sam nestao prije izvođenja penala protiv Velsa? Želite zvaničnu ili nezvaničnu verziju? Otišao sam analizirati penale u miru. To 'u miru' znači uz cigaru", otkrio je golman Juventusa.

Oglasi

Govori međutim kako mu pušenje više nije strast već samo stvar navike.

"Ne vjerujem da se ono što radim više zove pušenje. Prije bih to nazvao paljenje duhana", dodao je Szczesny.

Na kraju mu se metoda isplatila. Odbranio je odlučujući šut kojeg je izveo Daniel James i odveo je svoj tim na Evropsko prvenstvo.

Poljake čeka teška grupa na Euru

Reprezentacija Poljske smještena je u grupi D na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Protivnici su Nizozemci, Austrijanci i Francuzi.

Oglasi

Euro ova selekcija otvara 16. juna od 15 časova u Hamburgu. Protivnik je Nizozemska.

Pet dana kasnije Poljaci u Berlinu igraju protiv selekcije Austrije, a 25. juna slijedi duel s Francuskom u Dortmundu.

Selekcija Poljske imat će sigurno veliku podršku svojih navijača na Euru i na njihovim krilima će pokušati doći do prolaza dalje.

Szczesny će biti važan faktor u igri Poljske. On je dosad nastupio u 81 utakmici za nacionalnu selekciju i ovo bi mu moglo biti posljednje veliko takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi