Srbi kipte od bijesa zbog novinara s Kosova i dvoglavog orla, on poručuje: "Kaznite Srbiju"
Arlind Sadiku je junak na Kosovu i omražen u Srbiji (Foto: Facebook / Arlind Sadiku)

Arlind Sadiku napravio pravi haos

Srbi kipte od bijesa zbog novinara s Kosova i dvoglavog orla, on poručuje: "Kaznite Srbiju"

Midhat Šljivak

Novinar s Kosova Arlind Sadiku izazvao je brojne reakcije u Srbiji nakon snimaka koji su nastali na utakmici Srbije i Engleske u Gelsenkirchenu. On je pred srpskim navijačima pokazivao dvoglavog orla zbog čega je izazvao reakciju Fudbalskog saveza Srbije koji traži da se Sadikuu oduzme akreditacija.

Arlind Sadiku napravio je neočekivan potez tokom utakmice Srbije i Kosova. On je pred navijačima Srbije pokazivao dvoglavog orla i uspio je izazvati reakciju Fudbalskog saveza Srbije.

Srbi su poslali protestnu notu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA). Traže da se Sadikuu kazni i da mu se oduzme akreditacija. Učinio je to PR Milan Vuković.

"Zahtijevam hitnu reakciju i da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srpske navijače, ponizio UEFA i medijske predstavnike."

"Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Možete da vidite video sa sramnim i neprofesionalnim aktom nepoštovanja. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasno da nema potrebe za bilo kakvim obavještenjem", poručio je Vuković.

Sadiku je tokom utakmice objavljivao snimke navijača iz Srbije. Tražio je javno da UEFA kazni njegovo skandiranje.

Oglasi

"Nastavljaju se povici Srba: 'Kosovo je Srbija' i 'Kosovo je srce Srbije'. Dobro je da FS Kosova dobije ove materijale i da podnese žalbu Disciplinskoj komisiji UEFA zbog ove rasističke kampanje protiv naše zemlje", napisao je Sadiku.

Vazhdojnë thirrjet e serbëve: “Kosova është Serbi” “Kosova është zemra e Serbisë” Mirë është FFK me i marr këto...

Posted by Arlind Sadiku - Videos on Sunday, June 16, 2024

On je prije toga objavio i fotografiju ispred navijača Srbije i napisao je: "Kosovo je srce Albanije".

Kosova është zemra e Shqipërisë ❤️🖤

Posted by Arlind Sadiku - Videos on Sunday, June 16, 2024

Sadiku je nakon utakmice naravno bio presretan zbog poraza Srbije. Njegovi potezi izazvali su revolt u Srbiji, gdje kipte od bijesa zbog objava, a na Kosovu i u Albaniji njegove poteze slave.

Oglasi

Definitivno je ovaj 34-godišnji novinar uspio ozbiljno zakuhati strasti između dvije strane i vidjet ćemo kakav će biti kompletan rasplet situacije.

Srbi su zatražili reakciju UEFA. Vjerovatno će i FS Kosova tražiti da se ova selekcija sankcioniše zbog unosa zabranjenih transparenata i političkih poruka s tribina, te je ova situacija daleko od završene.

Albanci učestvovali u sukobima pred utakmicu

Pred jučerašnji meč došlo je do nekoliko žestokih sukoba na ulicama Gelsenkirchena, a u njima su učestvovali i Albanci.

Po svjedočenjima navijačima Albanci su zajedno s Englezima bili na jednoj strani protiv navijača Srbije i došlo je do fizičkih okršaja u gradu.

Engleski mediji navode da je iza rešetaka završilo šest građana Srbije, bilo je nekoliko povrijeđenih navijača u sukobima i za njih je Euro završen jer im sigurno neće biti dopušten ostanak u Njemačkoj.

Politika u fudbalu ponovo je napravila popriličan haos. Nevjerovatne stvari se dešavaju i situacija je sasvim sigurno biti i dalje veoma napeta.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Oni se zovu orlovi,onaj jih pozdravi s orlom,a oni se bune...čudan svijet
3 0
Rodjeni1985
**** vas nacionalizam!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi