Pet godina zatvora za zvijezdu Serije A - Osuđen je za namještanje i saradnju s mafijom
Italijanski defanzivac podnijet će žalbu na odluku o zatvorskoj kazni (Foto: EPA)

Izzo bi mogao završiti iza rešetaka

Pet godina zatvora za zvijezdu Serije A - Osuđen je za namještanje i saradnju s mafijom

Midhat Šljivak

Poznati italijanski fudbaler i aktuelni član Monze, Armando Izzo (31), osuđen je pred sudom u Napulju na kaznu zatvora u trajanju od pet godina. 31-godišnji fudbaler osuđen je zbog sudjelovanja u namještanju utakmica kao član organizovane mafije koja surađuje i sa slavnom Camorrom.

Defanzivac Monze Armando Izzo osuđen je pred sudom u Napulju na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i učešća u namještanju utakmica. Također, njegova grupa s kojom je osuđen navodno je sarađivala i sa slavnom mafijaškom organizacijom Camorrom.

Pored Izza osuđen je i njegov rođak Umberto Asccurso, te Salvatore Russo, koji su prošli nešto bolje i u zatvoru će provesti godinu i po.

Slučaj oko namještanja utakmica dogodio se dok je on nosio dres Avellina u sezoni 2013/2014. Optužen je za namještanje utakmica između njegovog tima protiv Modene i Reggine.

Tužilaštvo je tada tražilo šestogodišnju suspenziju iz fudbala. On je na kraju dobro prošao s kaznom od 18 mjeseci, a potom mu je ona smanjena na šest i dobio je novčanu kaznu od 50.000 eura.

Oglasi

AC Monza se nakon svega oglasila i pružila je podršku svom igraču.

"AC Monza je obaviještena da je naš igrač Armando Izzo osuđen za saradnju s mafijom i sportsku prevaru. Klub mu pruža potpunu podršku i uvjereni smo da nije umiješan u kriminalne radnje. Advokati našeg fudbalera su razočarani odlukom suda te će nakon objašnjenja predati žalbu na odluku", poručili su iz AC Monza.

Fudbaler je na društvenim mrežama izrazio veliko razočarenje.

"Razočaran sam zbog odluke. Osuđen sam jer nisam želio učestvovati u kriminalnim radnjama na meču Avellino - Reggina, ali optužen sam i za meč s Modenom u kojem uopšte nisam ni igrao. Saslušat ćemo razloge i podnijeti žalbu. Uvjeren sam kako ću dokazati svoju nevinost i neću stati s borbom", poručio je Izzo.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CrOiDEWo4Vm/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Armando Izzo je nakon Avellina prešao u Genou, igrao je potom i četiri godine u Torinu, da bi na početku ove sezone prešao u ekipu Monze.

Tokom 2019. godine Izzo je upisao tri nastupa i za reprezentaciju Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi