Kiks Rome u Monzi, domaći trijumf Lazija

Utakmice 33. kola Serije A

Kiks Rome u Monzi, domaći trijumf Lazija

E. Ganibegović

Kada su rimski timovi u pitanju, zadovoljniji urađenim u 33. kolu Serije A mogu biti navijači Lazija. Nebesko-plavi su osvojili tri boda, dok je Vučica kiksala na gostovanju u Monzi i odigrala 1:1.

Lazio je na Olimpicu dočekao Sassuolo i slavio pobjedu rezultatom 2:0. Već u sedmoj minuti su se domaći radovali kada je pogodio Immobile, no VAR je utvrdio da je bio ofsajd pa je on i poništen.

Samo sedam minuta kasnije lopta u mrežu gostiju, no ovaj put je sve bilo čisto. Antonio je asistirao za Felipea Andersona koji pogađa za 1:0. Konačan rezultat je u nadoknadi postavio Toma Bašić.

S ovom pobjedom Lazio je opet drugi na tabeli sa 64 boda, bodom više od Juventusa. Napoli je nedostižan na vrhu s 15 bodova više i utakmicom manje. Lazio u narednom kolu gostuje kod Milana.

Što se Rome tiče, tim Josea Mourinha je na gostovanje u Monzu otišao kao favarit, ali je odigrao samo 1:1, te tako napravio korak nazad u brobi za Ligu prvaka.

Povela je Vučica preko El Shaarawyja u 24. minuti utakmice, no 15 minuta nakon toga Monza dolazi do izjednačenja preko Caldirole i do kraja se rezultat nije mijenjao. Roma je ovu utakmicu završila s 10 igrača jer je u nadoknadi Zeki Celik dobio dva žuta kartona. 

Oglasi

U posljednjih 17 utakmica igrao je samo minut, a večeras je Benjamin Tahirović od Josea Mourinha dobio šansu u 84. minuti umjesto Edoarda Bovea.

Nakon ove utakmice Roma je šesta na tabeli sa 58 bodova, dva manje od Intera koji je četvrti koje je posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a upravo će se ova dva tima sastati na Olimpicu u 34. kolu.

Monza je na desetoj poziciji s 45 bodova, dok je Sassuolo dvije pozicije ispod s dva manje. Iduće kolo Monzi donosi gostovanje kod Torina, a Sassuolu domaći duel protiv Bologne. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 33. kolo:

Lazio - Sassuolo 2:0 (Felipe Anderson 14', Bašić 90+2')
Monza - Roma 1:1 (Caldirola 39'; El Shaarawy 24')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi