Na selektorove oči debitovao za drugu selekciju, danas predstavljen u novom klubu

Gigović na posudbi

Na selektorove oči debitovao za drugu selekciju, danas predstavljen u novom klubu

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine posljednjih je godina Švedskoj "ukrala" nekoliko dragulja, no čini se da je u slučaju jednog mladića skandinavska zemlja u velikoj prednosti.

Anel Ahmedhodžić, Adi Nalić i Dennis Hadžikadunić dragulji su reprezentacije Bosne i Hercegovine, a fudbalski zanat pekli su u Švedskoj.

Imali su pravo da igraju za reprezentaciju te skandinavske zemlje, no srce je reklo: "Bosna i Hercegovina".

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bit će "u ratu" sa švedskim oko još nekoliko fudbalera kao što je Tahirović iz Rome, no u jednom slučaju su Šveđani u velikoj prednosti.

U pitanju je svakako Armin Gigović, fudbaler ruskog Rostova koji boravi na posudbama otkako je Rusija u ratnom sukobu s Ukrajinom.

Danas je ovaj fudbaler predstavljen u novom klubu, a u pitanju je trostruki danski prvak, Midtjylland.

Oglasi

On je u ovaj klub stigao nakon što je bio na posudbi u Odenseu, a prema ugovoru koji je potpisao trebao bi se zadržati do kraja sezone.

Inače, ugovor s Rostovom ističe mu na ljeto 2025. godine, no vrlo je teško vjerovati da će se vratiti u Rusiju dok je stanje kakvo jeste.

Podsjetimo, Švedska je prije nekoliko dana igrala protiv Islanda u prijateljskoj utakmici u nezvaničnom terminu, a Armin Gigović je debitovao za ovu selekciju.

Utakmica se igrala u Portugalu, Skandinavci su slavili s 2:1, Gigović je igrao do 77. minute, a na tribinama su sjedili novi selektor Faruk Hadžibegić i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Jasno je da je Hadžibegić tu utakmicu gledao prvenstveno radi Islanda koji nam je naredni protivnik, no na djelu je mogao vidjeti i Gigovića koji još uvijek ima pravo da zaigra u svetom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije