Čak i slavni pjevač šalje poruku Arminu Gigoviću: "Molim te ostani, volimo te i trebaš nam"
Sinoć odigrao prijateljski meč za Švedsku protiv Islanda u Portugalu, ali i dalje nije izgubljen za BiH

Nije poznato za koga će igrati

Čak i slavni pjevač šalje poruku Arminu Gigoviću: "Molim te ostani, volimo te i trebaš nam"

E. Škorić

U Portugalu je sinoć odigran prijateljski meč između seniorskih selekcija Švedske i Islanda, a u startnoj postavi Šveđana našao se i Armin Gigović (20).

Gigović još nije donio konačnu odluku o tome za koju reprezentaciju će igrati, ali čini se da su u Švedskoj odradili veći dio posla, budući da je on sinoć zaigrao za ovu reprezentaciju.

S obzirom da je utakmica odigrana van FIFA i UEFA termina predviđenih za odigravanje prijateljskih utakmica, Gigović nije zauvijek izgubljen za BiH, ali je evidentno da je u ovom momentu bliže Skandinavcima nego nama.

Almir Gigović, Arminov otac, govorio je kako bi volio da njegov sin zaigra za našu reprezentaciju, pa se nadamo da će mu se želja i ostvariti jer ovim nastupom nije sve gotovo.

On je uz još jednog "Šveđanina" na meti Nogometnog saveza BiH. Drugi je Romin mladi veznjak Benjamin Tahirović, koji također nije saopštio konačnu odluku o tome za koga će igrati u budućnosti.

U međuvremenu Gigović još ne zna ni u kojem klubu će igrati u drugom dijelu sezone. Bio je posuđen u Danskoj ekipi Odensea, ali je pod ugovorom s ruskim Rostovom. Danci ga žele zadržati, a čak ga mami i danska pop zvijezda Andreas Odbjerg, koji na Spotfiyu ima pjesme s nekoliko desetaka miliona pregleda.

"Molim te ostani, volimo te i trebamo te. Napisat ću pjesme o tebi ako ostaneš. Sjajne pjesme", napisao je Odbjerg na svom Instagram profilu, prenosi Tipsbladet.dk.

"Idem sada kući, razgovarati s agentom i vidjet ć gdje ću sletjeti. Zabavno je to što me žele zadržati, dokazao sam da vrijedim. Što se Odbjerga tiče, ne znam baš za danske muzičare... Ali drago mi je da me poštuju", poručio je Gigović.

U tekućoj sezoni mladi Gigović odigrao je 10 utakmica za Odense i postigao jedan gol. Krajem godine istekla mu je posudba iz Rostova, ali još uvijek nije poznato šta će biti sa veznjakom u drugom dijelu sezone.

Nastaviće se i borba Švedske i BiH za ovog talentovanog nogometaša koji je u Rostov došao iz švedskog Helsbinborga u kojem je i ponikao.

Top Komentari

zilan66
Koliko mi imamo brigw o ovoj djeci pokazuje to da mi imamo nakve skaute koji prate talentovanu djecu e sad imamo reprezentacije svih uzrasta i nisam bas vidii mnogo nase djece uz inostranstva osim par njih i misketovog malog.tek kad bljesnu ovako ko gigovic,tahirovic onda dusebriznici ih love ,pa im zovu babe da dogovore,pa glume kolumba,otkrili igraca djeco igrajte za onoga ko vam je pruzio ti da dodzete do sadasnjeg stanja i ko ce vam pruziti uzitak u buducnosti.bitno je da vi znate odakle su vam korjeni,da znate jezik svojih predaka pa kad dodzete kod svojih nana i deda da mozete vratiti im osmjeh na lice.pustite vi ove dusebriznike koji sada zovu,sutra ce vas pljuvati i zaboraviti poput salihamidzica i drugih .da se razumijemo i ja bih volio da igraju za nas ali podrzavam sta god odluce,nemojmo pljuvati po djeci i njihovim roditeljima jer su oni zasluzni za njihov razvoj a ne nas nakaradni izvrsni odbor selektori i skauti.
5 0
hamdi kurtes
Bježi mali iz ove vuko****ne zvane BIH.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi