Potencijalni reprezentativac BiH napustio Rusiju i vratio se kući
Foto: Instagram - @helsingborgsif

Gigović potpisao

Potencijalni reprezentativac BiH napustio Rusiju i vratio se kući

E. Ganibegović

Potencijalni reprezentativac BiH Armin Gigović napustio je ruski Rostov.

Gigović je do kraja sezone potpisao posudbu sa Helsingborgom, klubom u kojem je i ponikao, a švedski tim je to i zvanično potvrdio.

"Helsingborgs IF i Armin Gigović dogovorili su ugovor koji važi do posljednjeg dana juna 2022. Nakon jedne i po godine u ruskom Rostovu, 19-godišnjak će se tako vratiti u klub. Srdačno ga pozdravljamo uz dobrodošlicu kući", napisali su na Instagramu.

Armin je u novom-starom klubu zadužio dres s brojem 37.

Inače, mladi veznjak je ove sezone za Rostov odigrao 13 utakmica u ruskoj Premier ligi i upisao jednu asistenciju.

Podsjetimo, iz ruskog Rostova se u svoj matični klub u Švedsku vratio na posudbu u reprezentativac BiH Dennis Hadžikadunić koji je pojačao Malmo. 

Kada je u pitanju Gigović, poznato je da je on od ranije velika želja naše reprezentacije, no odluku još nije donio.

Misimović je već ranije razgovarao sa Gigovićem, a razgovor je bio pozitivan. Mladi Gigović je istakao da mu je velika čast što se prate njegove igre, ali da je sada fokusiran isključivo na nastupe u svom klubu, te da će razgovarati s roditeljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi