Ispred nosa nam uzimaju igrača: Selektor Švedske uputio poziv Arminu Gigoviću
Armin Gigović dobio poziv u reprezentaciju Švedske.

Ipak, to ne znači da je izgubljen

Ispred nosa nam uzimaju igrača: Selektor Švedske uputio poziv Arminu Gigoviću

E. Ganibegović

Mogao je igrati za Bosnu i Hercegoviu, pasoš ima, no poziv nikada nije dočekao. Ali zato jeste iz Švedske, a u pitanju je Armin Gigović.

Ovaj 20-godišnji fudbaler Odensea našao se na spisku selektora Švedske Jannea Anderssona za utakmice u janunaru.

Šveđani će u prvom mjesecu 2023. godine odigrati prijateljske utakmice protiv Finske i Islanda, no to ne znači da smo ga i definitivno izgubili.

Naime, radi se o prijateljskim utakmicama, a uz to nisu ni u FIFA-inom terminu, a po novim pravilima igrač mora skupiti barem tri nastupa u zvaničnim utakmicama za jednu reprezentaciju kako bi izgubio pravo da promijeni državni dres.

Almir Gigović, Arminov otac, govorio je kako bi volio da njegov sin zaigra za našu reprezentaciju, pa se nadamo da će mu se želja i ostvariti jer ovim pozivom nije sve gotovo. 

Švedska se bori za još jednog igrača koji ima i bh. i švedski pasoš, a u pitanju je fudbaler Rome Benjamin Tahirović kojem Jose Mourinho sve više i više vjeruje.

Oglasi

Kada su igrači u pitanju, definitivno nas može najviše boljeti što je Zlatan Ibrahimović igrao za Švedsku, a ne za nas, a, podsjetimo, Švedsku je ispred BiH izabrao i Muamer Tanković koji kasnije i nije napravio karijeru kakva se od njega očekivala.

S druge strane, Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić su 2020. godine stigli u A tim Bosne i Hercegovine nakon nastupanja za mlađe kategorije Švedske.

Također, godinu kasnije stigao je i sjajni veznjak Malmoa Adi Nalić, koji je također mogao igrati za Švedsku, pa možemo reći da smo s ovom selekcijom u pravom "ratu" za igrače.

Što se tiče Gigovića, on je u martu napustio ruski Rostov zbog agresije te zemlje na Ukrajinu.

Trenutno je član odensea i na 26 utakmica u svim takmimčenjima postigao je tri gola ove sezone.

Top Komentari

user1669598125
Treba biti pravilo igrač gdje je rođen smije da igra samo za tu reprezentaciju.Tim bi hurvatska izgubila 70% svoje ekipe heheheh
3 2
King_Kenny
...pa ovom savezu i jeste cilj da ova djeca ne zaigraju za zemlju svog porijekla...oni su zaduzeni da uniste reprezentaciju...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi