Orlovi krenuli putem Zmajeva, crno im se piše
Kruže priče o skandalu u Srbiji, a slično se i nama dešavalo kada smo bili u Brazilu.

Šta je zajedničko reprezentacijama Srbije i BiH?

Orlovi krenuli putem Zmajeva, crno im se piše

Eldar Ganibegović

Dva dana uoči odlučujuće utakmice u grupnoj fazi Mundijala u Kataru, reprezentaciju Srbije potresaju vijesti o navodnoj preljubi i tuči u njihovom taboru. Ima ta neka veza između balkanskih reprezentacija, slično je bilo i nama 2014. godine u Brazilu.

Fudbalska reprezentacija Srbije nije u prva dva kola Svjetskog prvenstva ostvarila zacrtani cilj.

Iako su za cilj imali da nakon dva kola na svom kontu imaju makar tri boda iz utakmice protiv Kameruna, trenutno imaju jedan nakon što su protiv afričke selekcije ispustili vodstvo od 3:1.

Tako će o plasmanu u osminu finala odlučivati za dva dana protiv Švicarske, a Orlovima je potrebna pobjeda uz kiks Kameruna protiv Brazila, što je svakako za očekivati.

# TIM UTA BOD GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Dva dana prije ključne utakmice za plasman u osminu finala, Srbiju potresa skandal. 

Na društvenim mrežama su se pojavile informacije da su Dušan Vlahović i Nemanja Gudelj napravili haos u svlačionici Srbije i da je čak došlo do tuče pojedinih reprezentativaca.

Oglasi

Objavljeno je da je Vlahović spavao sa suprugom golmana Predraga Rajkovića, odnosno da je Gudelj imao aferu sa izabranicom Luke Jovića.

Čak su se pojavile informacije da je zbog svega toga došlo do tuče u svlačionice Srbije između Gudelja i Jovića, ali nije baš jasno ko je pustio u javnost takve špekulacije.

Zatim su fotografijom na Instagramu dva fudbalera to demantovala, no i dalje se svakako ne zna prava istina.

  

Objava Jovića i Gudelja na Instagramu.

Sličnost s Bosnom i Hercegovinom

Našu reprezentaciju također je zadesilo nešto slično kada je nastupala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Oglasi

Naime, nakon poraza od Nigerije 1:0 koji je značio i kraj sna o plasmanu u osminu finala, objavljeno je da je došlo do tuče između Emira Spahića i Vedada Ibiševića.

Slično kao što su to uradili reprezentativci Srbije i naše dvije legende su fotografijom na društvenim mrežama demantovale sukob.

"Jedna za dobro jutro! Nakon "tuče" kafa i doručak. Jadni su vam pokušaji "sedma silo"... teško će vam biti voditi ovaj rat sa distance", poručio je tada Spahić.

  

Objava Emira Spahića nakon navodne tuče s Vedadom Ibiševićem.

Poklopilo se da je upravo u tom momentu i nekako narušena atmosfera u i oko reprezentacije. Uspjeli smo poslije pobijediti Iran s 3:1 nakon toga, a nakon meča s azijskom selekcijom reprezentativci su odbili da daju izjave za BHRT.

Nakon svega, Emir Spahić se oprostio od reprezentacije, pa ga je Safet Sušić vratio u tim, dok je Vedad Ibišević igrao do kraja kvalifikacija za SP u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Obojica su se, zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem, oprostila u onoj prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore u maju 2018. godine.

Sudeći po našem primjeru, Srbiji se ne piše dobro. Nakon svega, niti smo vidjeli osminu finala Svjetskog prvenstva, a više nikada nismo uspjeli okupiti ekipu koja je otišla na jedno veliko takmičenje.

Top Komentari

user1666374721
To postaje sve popularnije, i u Belgiji golman pokupio curu svog klupskog kolege, pa tuča u svlačionici, evo i u Srbiji 2 slučaja, koga još fudbal zanima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi