Barbarez objavio jednu od prvih slika iz reprezentativnih dana, a onda su krenuli komentari...

Legendarni kapiten podsjetio na početke

Barbarez objavio jednu od prvih slika iz reprezentativnih dana, a onda su krenuli komentari...

E. Škorić

Sergej Barbarez je nedavno napunio 51 godinu, ali se najboljih dana svoje mladosti rado sjeti, a naročito onih dana kada je ponosno nosio dres reprezentacije BiH.

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH večeras je na Instagramu objavio staru fotografiju u opremi nacionalnog tima.

"Jedna od prvih slika iz reprezentativnih dana", napisao je Barbarez u opisu fotografije koja je skupila veliki broj lajkova za samo pola sata, a mnogi su ostavljali pozitivne komentare.

Reprezentativac BiH, Miralem Pjanić, stavio je srce u komentaru, iskazavši njime ljubav i poštovanje prema nekadašnjem kapitenu Zmajeva.

"Jedini iskreni i pravi kapiten, za sva vremena", napisao je u komentaru jedan od navijača BiH, dok drugi dodaje: "Šteta što nema više u NSFBIH heroja kao tebe same pič** su još tu".

Oglasi

"Tata i najveći svih vremena. Jedini pravi kapiten", dodaje treći. Gomilaju se pozitivni komentari, a i ne čudi s obzirom koliki je idol Barbarez Bosancima i Hercegovcima.

"Bog i batina, nikad više nećemo imati takvog igrača", još jedan je u nizu komentara kojima se iskazuje veliko poštovanje velikom Sergeju.

Krajem 2020. godine Barbarez je bio u užem izboru za novog selektora, ali je na kraju izabran bugarski stručnjak Ivajlo Petev.

Iako je imao ogromnu podršku javnosti, Barbarez nije dobio posao o kojem je oduvijek maštao, ali je uvijek uz Zmajeve i često iskazuje ljubav prema svojoj domovini i prema reprezentaciji čiju je historiju gradio.

Ostaće upamćen i kao kapiten koji je 12. oktobra 2005. godine u grotlu beograsdke Marakane za vrijeme utakmice Srbija - BiH reagovao i zatražio od sudije da prekine utakmicu zbog 'rata' na tribinama. Nažalost, sudija se na to nije osvrtao. Izgubili smo tada s 1:0, ali zauvijek nam se u srca uvukao Sergej.

Ponikao je u Veležu, odakle je početkom rata otišao u Njemačku i potpisao za Hannover, pa je igrao u Union Berlinu, Hansi, Borussiji Dortmund, HSV-u i Bayer Leverkusenu, što mu je bio posljednji klub u kairjeri koja je trajala do 2008. godine.

Član reprezentacije BiH bio je od 1998. do 2006. godine, a mnogi i dalje sanjaju o njegovom dolasku na mjesto selektora, mada je to nešto što vjerovatno on sam najviše želi da se ostvari.

Top Komentari

Mowzilla
Lici malo na Dzeku, nije sto je nas, ali je najbolji ⚜️
5 0
Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi