Armin Hodžić pronašao novi klub: Iznenadio je izborom, neće daleko van BiH!

Bivši napadač Željezničara

Armin Hodžić pronašao novi klub: Iznenadio je izborom, neće daleko van BiH!

A. Čaušević

Armin Hodžić je na kraju sezone napustio Željezničar po isteku ugovora i nije mu bilo potrebno dugo vremena da pronađe novi angažman.

Hodžić će karijeru nastaviti van granica BiH, ali neće otići predaleko pošto je njegova nova destinacija prijestolnica Sjeverne Makedonije - Skoplje.

Naime, Sarajlija je potpisao ugovor sa ekipom Shkupija koja je ove sezone nastupa u Konferncijskoj ligi, a u 2. pretkolu tog takmičenja za rivala ima Levski.

Shuki je klub osnovan prije 11 godina, a 2022. godine je bio i prvak Sjeverne Makedonije i poznat je po opasnoj navijačkoj skupini koja se zove Šverceri.

Klub je nastao fuzijom Sloge i Albarase, iako FS Sjeverne Makedonije nikada nije priznao da je Shkupi Slogin nasljednik i to iz političkih razloga.

Prošlu sezonu Shkupi je završio na 2. mjestu, u prvom pretkolu Konferencijske lige eliminisan je Hagelmann, dok su u prvom meču drugog pretkola od Levskog izgubili sa 0:2.

Oglasi

Za Hodžića će ovo biti potpuno novo iskustvo jer je prije Željezničara igrao u Hrvatskoj, Turskoj i Mađarskoj, a povremeno je bio i reprezentativac BiH.

Njegov posljednji angažman na Grbavici nije okončan baš najbolje. Navijači Plavih su od njega očekivali velike stvari, ali se desilo suprotno.

Uspio je skupiti 17 nastupa u proljetnoj polusezoni, a mrežu je zatresao samo jednom i to u Kupu BiH. Bez obzira na slabu formu uspio je brzo pronaći novi angažman.

Ovaj 28-godišnjak je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata bh. fudbala. Bio je čak i u Liverpoolu što dovoljno govori o kakvom "nebrušenom dijamantu" se radilo.

Najljepši period karijere je proveo u Dinamu gdje je tri puta bio prvak Hrvatske, uz to još nastupao za Fehrvar i Kasimpašu. Dres Zmajeva je nosio 14 puta uz tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi