Armin Hodžić pred potpisom za novi klub
Ponikao je u FK Željezničar, a ove zime je bio slobodan

Otputovao na ljekarske preglede

Armin Hodžić pred potpisom za novi klub · Saznajemo

S. Mlaćo

Bivši bh. reprezentativac i nekadašnji član Željezničara Armin Hodžić na pragu je potpisa za novi klub.

Kako saznaje SportSport, Hodžić će se priključiti Žalgirisu iz Litvanije i već je otputovao na potpis ugovora. Očekuje se da sve bude riješeno danas ili sutra, te da ovaj 29-godišnji napadač krene u nove izazove.

Posljednji angažman Hodžić je imao u Makedoniji, nastupao je za FC Shkupi, ubilježio deset nastupa i dodao jedan pogodak. Na zimu je odlučio da krene u nove izazove, te je bio bez kluba, no čini se da će sada sve biti riješeno.

Hodžić bi navodno trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

Hodžić je ponikao u FK Željezničar, nastupao i za omladinske selekcije slavnog Liverpoola, a onda zaigrao i za zagrebački Dinamo.

Bio je veoma bitna figura svojevremeno u napadu Dinama, postizao neke važne  pogotke, a zatim su uslijedili transferi u Fehervar i Kasimpasu. Bio je kasnije i bez kluba, te se zatim odlučio vratiti na Grbavicu uz obrazloženje da mu plata i nije potrebna.

Oglasi

Nije to bio baš najbolji potez, te se nije dugo zadržao, ali sa Plavima je izborio plasman u Evropu pod palicom trenera Nermina Bašića.

Zatim se odlučio skrasiti u Makedoniji. Za reprezentaciju naše zemlje Hodžić je upisao 14 nastupa i dodao tri pogotka. Prošao je i sve omladinske selekcije naše reprezentacije.

Na službenoj stranici Žalgirisa danas je veoma aktivno.

Klub je potvrdio dolazak Leonarda Fernandesa, a stigao je i Ben Traore. Novo ime je i srbijanski golman Dušan Marković, te je jasno da će ovaj tim doživjeti velike promjene za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istovremeno je potvrđen odlazak Edvinasa Gertmonasa, kojem je klub poželio sve najbolje u budućnosti.

Ukoliko uspješno prođe ljekarske preglede i ostale stvari, ugovor će tako potpisati i Hodžić, te će biti zanimljivo ispratiti njegov novi izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi