Nevjerovatni Hajradinović ponovo asistirao, ali rastužila su ga djeca Željezničara i Sarajeva
Nihad Mujakić i Riad Bajić pogađali za Ankaragucu protiv Hajradinovićevog Kasimpaše - Haris upisao novu asistenciju.

Novi bh. derbi u Turskoj

Nevjerovatni Hajradinović ponovo asistirao, ali rastužila su ga djeca Željezničara i Sarajeva

E. Ganibegović

S obzirom na to da veliki broj bh. fudbalera igra u Turskoj, svako malo gledamo utakmice u kojima su bh. fudbaleri na suprotnim stranama. Tako je bilo i danas, a istakla su se čak trojica na jednoj utakmici.

U okviru 20. kola turske Super lige, Ankaragucu je danas ugostio Kasimpašu. Konačan rezultat bio je 3:1. Pogađa su dva, a asistirao je jedan bh. fudbaler.

Gosti dolaze do vodstva u 35. minuti. Kara je pogodio na asistenciju Hajradinovića koji je sada s osam asistencija ponovo usamljen na vrhu liste asistenata turskog prvenstva.

U nadoknadi prvog dijela 1:1. Prvijenac je postigao Nihad Mujakić, koji je u Ankaragucu stigao iz FK Sarajevo.

Potpuni preokret domaćoj ekipu z 64. minuti donosi i jedno dijete FK Željezničar. Radi se o Riadu Bajiću koji je igrao do 79. minute.

Oglasi

Na 3:1 povisio je u 83. minuti postavio Pedrinho, inače asistent kod gola koji je postigao Nihad Mujakić. Da Costa je u nadoknadi smanjio na 3:2, ali je nakon duže provjere gol poništen.

Svih 90 minuta na ovoj utakmici dobio je Mujakić, Hajradinović je izašao u 86. minuti, dok Andrej Đokanović kod domaće ekipe nije ulazio u igru.

Ovome dodajmo da je Hatayspor s 1:1 remizirao protiv Pendikspora. Svih 90 minuta igrao je Armin Hodžić u redovima domaće ekipe i sigurno da nas raduje što i on dobija sve više minutaže.

Od 17 sati pratit ćemo još dva bh. reprezentativca. Amir Hadžiahmetović i njegov Bešiktaš dočekuju Karagumruk, dok Dal Varešanović s Rizesporom dočekuje Adana Demirspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 20. kolo:

Ankaragucu - Kasimpasa 3:1 (Mujakić 45+1', Bajić 64', Pedrinho 83'; Kara 35')
Hatayspor - Pendikspor 1:1 (Rivas 47'; Kappel 90+4')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi