Xavi otkrio šta će biti s Ousmaneom Dembeleom

Povezuje se s PSG-om

Xavi otkrio šta će biti s Ousmaneom Dembeleom

Edmir Škorić

Posljednjih dana aktivne su glasine o odlasku Ousmanea Dembela (26) u PSG.

Dembele ima ugovor s Barcelonom do sljedećeg ljeta, a njega vrijednost procijenjena je na 60 miliona eura. Smatralo se da bi Katalonci mogli da ga prodaju kako bi izbjegli da ode besplatno na kraju sezone.

PSG se zanimao za igrača, ali za sada izgleda kao da od toga nema ništa, barem sudeći prema riječima Barcinog trenera Xavija nakon utakmice protiv Real Madrida.

"Vidjet ćemo, nikad se ne zna u prijelaznom roku. Mislim da je Ousmane sretan u Barceloni. Kada bi bilo nekih problema, rekao bi nam. Zasad je ovdje", poručio je Xavi o Dembeleu, jednom od strijelaca u slavlju u El Clasicu.

Navodno Dembele ima do 31. jula odštetnu klauzulu od 50 miliona eura i ako je PSG aktivira, bit će blizu odlaska. U slučaju da se to do sutra ne dogodi, odštetna klauzula će se povećati na 100 miliona.

Oglasi

Dembele je već šest godina član Barcelone, ali nije najbolje prošla jer je često bio odsutan zbog povreda.

S obzirom na to da je plaćen 145 miliona eura njegov učinak nikako nije zadovoljavajući. Odigrao je 185 utakmica i postigao je 40 golova.

Ranije su se s dovođenjem Dembelea povezivali Manchester United i Bayern, no uvijek je ostajao u Barceloni. Ovog ljeta su ga pratili Chelsea, a pogotovo PSG, koji još nije odustao od njegovog dovođenja.

Vrhunskim igračima ovog ljeta Chelsea nije toliko zanimljiv jer neće igrati UEFA-ina takmičenja predstojeće sezone, te ćemo vidjeti na kraju kakav će roster uspjeti sklopiti Plavci iz Londona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca i PSG svakako imaju pravo nastupa u Ligi prvaka i zbog toga će Francuz odabrati jedan od tih timova, ali prema posljednjim informacijama, vrlo je realno da ostane u Španiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi