Otac ga ostavio kao dijete, prešao na islam i zvijezda je u usponu, sada je "šokirao" hidžamom

Šokantan izgled njegovih leđa

Otac ga ostavio kao dijete, prešao na islam i zvijezda je u usponu, sada je "šokirao" hidžamom

A. Čaušević

Polako, ali sigurno u svijetu fudbala se stvara generacija novih igrača koji će dominirati u narednim godinama.

Igrač koji je na sebe skrenuo pažnju sjajnim igrama u posljednje vrijeme je je i Arnaut Danjuma, opasni vezni fudbaler Villarreala.

Danjuma je u Španiju stigao ljetos za ogromnih 25 miliona eura i postao je jedno od glavnih oružja u timu Unaia Emeryija čija ekipa u srijedu igra ključni meč Lige prvaka za prolazak dalje.

Ovog 24-godišnjaka je proteklih sedmica imao problema sa mišićima, a kako je oporavak trajao duže nego inače odlučio se za alternativni tretman.

Naime, Danjuma je obavio hidžamu, odnosno primjenio je metodu liječenja puštanjem krvi sa određenih mjesta na tijelu, a njegova leđa izgledaju zaista šokantno.

Oglasi

Hidžama je korisna za sportise jer eliminiše toksine, pospješuje oporavak, pojačava snagu prilikom fizičke aktivnosti i čini tijelo opuštenijim.

Jedan od igrača koji se redovno oporavlja uz pomoć hidžame je i Karim Benzema, a opće je poznato da je i najbolji plivač u historiji Michael Phelps redovno primjenjivao ovaj način liječenja.

Interesantna je i životna priča 24-goidšnjeg Danjume koji dolazi iz mještovitog braka. Otac mu je katolik iz Nizozemske Cees Greonevals, dok je majka muslimanka iz Nigerije, Hauwa Danjuma.

Imao je četiri godine kada ga je napustio otac, a intereseantno da je razliku od svog brata Reiniera i sestre Liesette odlučio da pređe na islam.

Oglasi

Arnaut i Hauwa su ponekad bili primorani da spavaju u automobilu, a kada je postao profesionalni fudbaler od zarađenog novca sin je majci kupio kuću.

On je veoma religiozan dečko, posti mjesec Ramazana i često je viđen u džamiji.

U martu 2020. godine policija ga je zamijenila sa drugim osumnjičenim za ubistvo pa ga je privela na ulici, ali ubrzo su ga pustili što mu je najsramotnija situacija u životu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od fudbala je do sada zaradio oko šest miliona eura. Karijeru je počeo u PSV-u gdje njegov talenat nije prepoznat pa odlazi u NEC Nijmegen. Poslije toga je prešao u Club Brugge koji ga je Bournemouthu prodao za 16.5 miliona. Villareal ga je ljetos kupio za 23 miliona eura.

Top Komentari

Adnanos
Ovo vise lici na eksorsizam a ne na hidzamu.
1 10
Jugovina
Islamislam.ba Jos malo .... Naporni ste s ovim sportskim clancima gdje je 80% teksta o tome kako je netko presao na islam ili obavio neki obred. Vjera je privatna stvar, a vi bi se kao sportski portal trebali drzati sportskih tema. Sad cete nakon ovog teksta ubaciti neku starlrtu! Sami se po sebi poser....
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti