Arnautović nakon derbija s Arsenalom otišao na aerodrom i napustio London

Navijači sigurni da seli u Kinu

Arnautović nakon derbija s Arsenalom otišao na aerodrom i napustio London

Endin Čaušević

Fudbaleri West Hama jučer su pred svojim navijačima pobijedili Arsenal sa 1:0 u derbiju 22. kola engleskog Premiershipa.

West Ham je tako uspio da slavi protiv gradskog rivala, a u centru pažnje bio je napadač Marko Arnautović. Austrijanac je iz igre izašao u samom finišu utakmice, a mnogi smatraju da je to bio njegov posljednji meč za West Ham i da će karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

Arnautović je čak dobio velike ovacije i izgledalo je da se oprašta od navijača iako su iz West Hama samo dan ranije poručili da on nije na prodaju. No, Arnautović je dodatno uzburkao strasti jer je odmah nakon utakmice uočen na jednom od londonskih aerodroma.

Navijači West Hama bili su sigurni da će Arnautović napustiti njihov klub i otići u Kinu, no zvanične informacije još uvijek nema. Arnautović se oglasio na Instagramu i otkrio da ipak ne ide u Kinu već kući u Austriju kako bi proslavio pravoslavnu Novu godinu koja se sutra obilježava.

No, najveće pitanje je da li će se Arnautović vratiti u London ili će nastaviti put ka Kini. Ukoliko se ovaj transfer ostvari West Ham bi trebao zaraditi nevjerovatnih 35 miliona funti.

Klub koji ga želi Arnautovića je Shanghai SIPG?

Nije zvanično potvrđeno, ali pojavila se informacija da je za Arnautovića zainteresovan Shanghai SIPG, jedan od vodećih kineskih klubova, koji Austrijancu srbijanskog porijekla nude četverogodišnji ugovor vrijedan ukupno 40 miliona funti, a to je mnogo više od cifre koju zarađuje u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Situacija je postala ozbiljna, pa se West Ham čak morao i javno oglasiti po ovom pitanju rekavši da je Marko Arnautović igrač pod ugovorom i da definitivno nije na prodaju.

Marko Arnautović je član West Hama postao na ljeto 2017. godine, kada je doveden iz Stoke Cityja koji je tada ispao iz Premier lige. Ranije je nastupao za Werder, Twente, Inter i nekoliko austrijskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi