Arne Slot spremio prvi transfer u Liverpoolu

Novi menadžer Redsa

Arne Slot spremio prvi transfer u Liverpoolu

Edmir Škorić

Arne Slot (45) najavljen je kao novi trener Liverpoola, a ovaj mladi stručnjak već je spremio i prvi transfer u svom mandatu.

Bivši trener Feyenoorda će od 1. juna početi svoju avanturu na Anfieldu. Iako još zvanično nije ni sjeo na klupu engleskog velikana, Nizozemac već priprema pojačanja za ljeto, a mediji iz njegove zemlje tvrde da sa sobom želi povesti igrača PSV-a.

Prema pisanju novinara, Johan Bakayoko (21), krilni igrač PSV-a, jedna je od glavnih meta novog menadžera Liverpoola. Bakayoko bi se za mjesto u prvih 11 trebao boriti sa 10 godina starijim Mohamedom Salahom, a uz to bi mogao biti njegova zamjena u slučaju da Egipćanin ovog ljeta ili narednog napusti Liverpool, o čemu se često pisalo.

PSV je spreman mladog fudbalera prodati, ali ne za manje od 50 miliona eura. Bakayoko je ponikao u PSV-ovoj omladinskoj akademiji, a od 2022. godine je član prve ekipe. Od tada je upisao 85 nastupa i naravno privukao pozornost velikih timova.

On ima ugovor do ljeta 2026. godine, a u tekućoj sezoni je dao 14 golova uz 14 asistencija na 48 utakmica i bio je jedan do ključnih igrača u osvajanju nizozemske lige.

Oglasi

Arne Slot imat će puno posla po preuzimanju Liverpoola, koji je već ostao bez nekih igrača poput Thiaga Alcantare ili Joela Matipa, a za očekivati je puno promjena tokom ljetnog mercata.

Slot je pomalo iznenada upao na mjesto trenera Liverpoola. Klub je imao dvije velike želje prije Nizozemca, a kada nije uspio da ih ostvari, onda je 45-godišnjaku dao šansu.

On dolazi u Liverpool nakon prosječne igračke karijere, ali s iznimno uspješnim početkom trenerske karijere. Iako nije vodio klubove koji su bili imperativ u osvajanju trofeja, Slot je nadmašio očekivanja svugdje gdje je radio. Trenirao je Cambuur, potom AZ Alkmaar koji je senzacionalno podijelio prvo mjesto s Ajaxom, iako je sezona prekinuta zbog pandemiije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon dobrog posla u AZ-u, otišao je u Feyenoord i postao prvak Nizozemske slavivši ispred PSV-a i Ajaxa. Definitivno ovaj čovjek ima puno potencijala, no smatra se da za razliku od Kloppa, njegove ekipe igraju nešto sporije u napadu, te sa više strpljenja, ali to bi moglo da bude samo dodatni plus.

Naravno, bit će za Slota i Liverpool jako važno da pronađe odgovarajuće igrače koji će znati da se prilagode njegovoj 4-3-3 formaciji, koju je koristio i Klopp. Ima cijelo ljeto ispred sebe da izgrati tim, a klub mu je odlučan dati priliku da dovede nekoliko sjajnih igrača.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi