Arpad Šterbik se vraća kući

Završava karijeru u Veszpremu

Arpad Šterbik se vraća kući

Ponajbolji rukometni golman svih vremena Arpad Šterbik, čovjek koji je granio za tri reprezentacije svijeta, nakon 14 godina vratit će se tamo odakle je krenula njegova veličanstvena karijera - pridružit će se ikoni našeg rukometa Mirsadu Terziću u Veszpremu.

Sadašnji golman Vardara na kraju sezone napustit će skopskog giganta sa kojim je osvojio naslov evropskog prvaka, zajedno sa trenerom Raulom Gonzalesom koji će preuzeti PSG.

Šterbik je zapravo ponikao u Jugoviću iz Kaća, ali je potpunu afirmaciju stekao u Veszpremu. Nakon tri godine u ovome klubu otisnuo se u Španiju gdje je sa Ciudad Realom, Barcelonom i Atletico Madridom osvojio sve što je mogao.

Šterbik danas ima 38 godina, s mađarskim prvakom potpisao je ugovor na dvije godine, što znači da će tamo i završiti svoju impresivnu karijeru. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi