Remi u dva derbija Lige prvaka, PSG uvjerljiv u Danskoj
Foto: EPA

Utakmice 5. kola

Remi u dva derbija Lige prvaka, PSG uvjerljiv u Danskoj

M. Šljivak

Šest utakmica 5. kola Lige prvaka odigrano  je danas, a dva velika derbija koja su se igrala završena su bez pobjednika.

Dan je međutim počeo pobjedom PSG-a u Danskoj protiv Aalborga rezultatom 33:26. 

Bogati pariški klub je bez većih problema stigao do pobjede. Sedam golova prednosti stekli su već na poluvremenu (11:18) i na kraju su slavili pobjedu od plus sedam.

Vive Kielce i Veszprem odigrali su meč bez pobjednika 32:32.

Sjajan meč ovih ekipa na kraju nije donio pobjednika, iako je poljski tim imao većim dijelom utakmice prednost.

Najveća prednost bila je na strani Kielcea tokom prvog poluvremena. Imali su plus četiri (11:7), a na poluvrijeme se otišlo sa golom prednosti (16:15).

Nastavak donosi ponovo za nijansu bolju igru domaćih rukometaša. Imali su i tri gola prednosti, ali se Veszprem konstantno vraćao, da bi im bod donio Morguč za konačnih 32:32.

Alex Dujshebaev je sa sedam golova bio najefikasniji kod Kielcea, dok je Tonnesen na drugoj strani postigao šest. Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce.

Neriješeno je bilo i u velikom derbiju Kiela i Flensburga (20:20).

Čvrste odbrane obilježile su ovaj meč koji na kraju nije donio pobjednika.

Kiel je odigrao bolje prvih 30 minuta. Flensburg je nakon 24 minute imao samo tri postignuta gola (8:3), ali su u posljednjih šest minuta prvog dijela postigli četiri za minus dva na poluvremenu, 9:7.

Ni nastavak nije donio efikasan rukomet. Flensburg je odigrao mnogo bolje i na kraju je izborio bod u ovom meču.

Marko Vujin je kod domaćih postigao pet golova, dok je Lasse Svan na drugoj strani postigao četiri gola, kao i Kentin Mahe.

Liga prvaka, 5. kolo:

Aalborg - PSG 26:33

Dinamo - Ademar 24:28

Elverum - Gorenje 29:28

Kiel - Flensburg 20:20

Sporting - Montpellier 29:33

Vive Kielce - Veszprem 32:32

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi