Skandal u Premiershipu: Sudija 'zaboravio' nacrtati linije ofsajda i brutalno pokrao Arsenal
Katastrofalna greška Leeja Masona koji je bio zadužen za video tehnologiju i to bi skupo moglo koštati Topnike (Foto: Screenshot)

Nestvarna greška koja bi mogla odlučiti prvaka

Skandal u Premiershipu: Sudija 'zaboravio' nacrtati linije ofsajda i brutalno pokrao Arsenal

M. Šljivak

Video tehnologija u engleskoj Premier ligi definitivno nema nikakvog smisla. Iz dana u dan se dešavaju velike greške, a pravi skandal jučer je izazvao sudija u VAR sobi Lee Mason koji je 'zaboravio' nacrtati ofsajd liniju kod gola Brentforda i brutalno je pokrao Arsenal.

Arsenal je kiksao na Emiratesu u 22. kolu Premiershipa. Odigrao je 1:1 protiv Brentforda i dodatno je ugrozio put prema tituli prvaka kojoj su još uvijek najbliži.

Brentford je do gola došao iz ofsajda. Christian Norgaard našao se u nedozvoljenoj poziciji kada je ubacio za Ivana Toneyja koji je pogodio za 1:1.

VAR soba je pregledala snimak. Na kraju je odlučeno da je pogodak regularan, ali je napravljen težak previd jer je Norgaard bio u ofsajdu.

Skandalozan propust napravio je sudija u VAR sobi Lee Mason. On je 'zaboravio' nacrtati linije ofsajda i tako je propustio šansu vidjeti da je igrač Brentforda u ofsajdu.

Ovo je zaista ogroman propust u jednoj od najjačih liga svijeta. Arsenal je brutalno pokraden, ostao je bez dva boda koja bi im na kraju mogla biti presudna u borbi za naslov prvaka Premiershipa.

Oglasi

Chris Foy iz Udruženja engleskih sudija (PGMOL) objašnjava šta se dešavalo i žali što je došlo do greške kojoj je uzrok ljudski faktor.

"VAR je provjeravao je li bilo ofsajda u začetku akcije i je li Ethan Pinnock blokirao Gabriela. Gledali su je li bilo prekršaja i odlučili da nije, pa na kraju i nije bilo reakcije".

"U izgradni akcije kod gola, Christian Norgaard koji je bio asistent, nalazio se u ofsajd poziciji. Istina je da u VAR sobi nisu crtali linije. To se računa kao greška ljudskog faktora. Da su crtali linije gol bi bio poništen", rekao je Foy.

Skandal je viđen i na utakmici Crystal Palacea i Brightona kada je poništen čist pogodak gostiju jer su sudije zadužene za video tehnologiju povukle linije prema pogrešnom fudbaleru Palacea i označen je ofsajd Pervisu Estupinianu te je Brighton ostao bez gola.

Mikel Arteta bijesan zbog velike krađe

Menadžer Arsenala Mikel Arteta bio je bijesan na sudije nakon velike krađe i nepravde koja je učinjena njegovom timu.

Arteta je pogledao snimak kompletne situacije. Vidio je da je pogodak primljen iz ofsajda i nije krio svoju frustraciju nakon utakmice. Gledao je doduše pogrešan snimak akcije koja je prethodila akciji za gol.

Situacija je na koju je reagovao Mikel Arteta jer je vjerovao da je i ovdje bio ofsajd (Foto: Screenshot)

"Pogledao sam snimak i ofsajd je. Jesu li objasnili zašto ga nisu svirali? Ne, nisu. Frustrirajuće je, ali vjerovatno će imati neko objašnjenje tokom sedmice", govori Arteta i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Navikneš se na jedna pravila, držiš ih se i odjednom su se ona promijenila. Ne znam, kasno je sad za sve. Gol je priznat, izgubili smo dva boda. Nije više bitno je li bio ofsajd ili ne. Sve je prošlo", rekao je nezadovoljni Arteta.

Arsenal je još uvijek vodeći tim Premiershipa s 51 bodom. Šest manje ima Manchester City koji danas igra meč s Aston Villom, a ova dva tima će se na terenu naći u srijedu i borba za titulu bi se mogla dodatno zakuhati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Prvo, ne LUPAJTE, SVE JE BILO CISTO u ovoj situaciji, drugo, jedini ko je pokraden jeste BRENTFORD, trece, kako neka eventualna greska moze odluciti prvaka, kada ni BRENTFORD , a narocito AR567AL NISU KNDIDATI ZA TITULU?
2 17
DOKTOR_GAZ_
Ko je gledaotekmu, zna da je OVAJ BOD ravan pobjedi AR567ALA..precka Toneya, jos 3 mrtva ZICERA i ponisten GOL BRENTFORDA...ima nas NORMALNE RAJE koja je gldala tekmu tako da nam je jasno..ALI, posto NAJVISE DJECE IMA na ovom portalu, zbog AR56ALA, mi u REDAKCIJI zivimo od KLICKOVA, pa nekada namjerno u NASLOVU stavimo nesto SOCNO, da raju privuce..ide uskoro tekst o sinosnjem slavlju igraca AR567ALA, slavili su OSVOJENI BOD..znaju kako su ga osvojili..
2 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi