Arsenal ima pravog čarobnjaka: Magija Odegaarda je nešto najljepše što ćete večeras vidjeti

Igra u fantastičnoj formi

Arsenal ima pravog čarobnjaka: Magija Odegaarda je nešto najljepše što ćete večeras vidjeti

Endin Čaušević

Arsenal je na fantastičan način završio 2022. godinu jer je večeras u gostima pobijedio Brighton sa 4:2 i sada ima čak sedam bodova više u odnosu na Manchester City, a još jedan odličan meč odigrao je norveški reprezentativac Martin Odegaard.

Topnici ove sezone igraju u zaista nevjerovatnoj formi što su to večeras dokazali i protiv Brightona.

Arsenal je poveo već u drugoj minuti utakmice kada je Bukayo Saka pogodio za 1:0 i već tada je bil ojasno da se Brighton baš neće dobro provesti pred svojim navijačima.

Londonski klub je do drugog gola stigao u 39. minuti kada je sjajni Odegaard odlično pogodio s vrha kaznenog prostora za 2:0 i pokazao je da ove sezone igra u zaista sjajnoj formi.

Sve je riješeno u ovom meču bilo već nakon dvije minute u drugom poluvremenu kada je Arsenal došao do 3:0.

U centru pažnje ovaj put bio je Nketiah koji je natrčao na jednu odbijenu loptu nakon intervencije golmana domaćeg tima, te je rutinski pogodio za 3:0. Brighton je uspio da smanji na 3:1, ali je ubrzo nakon toga Arsenal ponovo uzvratio kada je Odegaard maestralno uposlio Martinellija koji pogađa za 4:1.

Oglasi

Međutim, posebna priča večeras je bio Odegaard koji je briljirao u večerašnjem susretu i pokazao je svima zbog čega su ga godinama najavljivali kao ogromnog potencijala.

Pored postignutog gola Odegaard je u prvom poluvremenu imao i potez koji je oduševio fudbalski svijet, ali i pokazao kakvu magiju ovaj Norvežanin ima u svojim nogama.

Naime, u 22. minuti Martinelli i Odegaard su kombinovali, ali potez Norvežanina kada je provukao loptu kroz noge jednom igraču Brightona je hit na društvenim mrežama.

Ovakvi magični potezi neodoljivo podsjećaju na mali fudbal, a šta je Odegaard uspio izvesti na ovoj utakmici pogledajte na videu ispod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je iskoristio kiks Manchester Cityja koji je neočekivano remizirao na Etihadu protiv Evertona (1:1), te sada Topnici na vrhu tabele imaju čak sedam bodova više u odnosu na aktuelnog prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adoguns88
Gazijagaaaaaa djesi lave moj izadji iz smrdljive kucicee ???
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi