Arsenal doveo najboljeg strijelca belgijske lige
Foto: EPA

Nigerijski napadač na Emiratesu

Arsenal doveo najboljeg strijelca belgijske lige

Midhat Šljivak
Teme:

Iako je navijačima Arsenala glavna vijest da će Arsene Wenger ostati još dvije godine na klupi ovog tima, u sjeni novog ugovora za francuskog stručnjaka, našao se transfer kojeg su Topnici završili.

Novi član londonskog tima u narednim danima postaće nigerijski napadač Henry Onyekuru, najbolji strijelac prvenstva Belgije u prošloj sezoni.

Ovaj mladi napadač će za nekoliko dana napuniti 20 godina. Iza sebe ima odličnu sezonu u ekipi Eupena, gdje je postigao ukupno 22 gola u 38 odigranih utakmica.

Za usluge ovog napadača Arsenal će izdvojiti oko sedam miliona funti, a dogovor bi trebao biti finaliziran tokom narednih nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interes za sjajnog Nigerijca pokazivali su još Everton i West Ham, te najveći timovi iz Belgije, ali ih je on sve odbio i od naredne sezone će nositi dres Arsenala.

Tako će Topnici u novu sezonu ući s još jednim mladim fudbalerom, pa je Arsene Wenger očigledno nastavio praksu dovođenja mladih fudbalera.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi