Najluđi gol sezone na Old Traffordu: De Gea ležao na golu, Arsenal zabio
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Najluđi gol sezone na Old Traffordu: De Gea ležao na golu, Arsenal zabio

M. Šljivak

Arsenal je poveo protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu sa 1:0.

Nakon kornera Topnika u 13. minuti desila se zaista bizarna situacija iz koje je Emile Smith Rowe zabio pogodak.

U gužvi je Fred stao na nogu golmanu domaćeg tima Davidu de Gei. Ovaj je ostao ležati, a Smith Rowe je šutirao s ivice kaznenog prostora i postigao je gol.

Sudija Martin Atkinson se nije oglasio prije šuta, ali nije pokazao ni na centar i smatralo se da od gola neće biti ništa.

Sam sudija je bio veoma zbunjen. Nije znao šta da radi u ovom slučaju i dugo je razmišljao dok se ukazivala pomoć golmanu Uniteda.

Oglasi

Ipak, nakon konsultacija sa VAR sobom shvatio je da nije bilo razloga da se gol ne prizna i Arsenal je poveo od 13. minute.

OVDJE pogledajte ovaj bizaran gol.

Emile Smith Rowe je ove sezone jedan od najbitnijih fudbalera Arsenala. Ovo mu je peti gol u sezoni i pokazuje da nije slučajno uzeo dres s brojem deset na početku ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjoj karijeri ovaj 21-godišnjak postigao je 12 pogodaka u 60 nastupa za Arsenal. On je jedan od igrača na kojem se gradi novi tim i menadžer Mikel Arteta ima veliko povjerenje u njega.

On to povjerenje vraća na terenu. Igra veoma dobro i 'desetka' na leđima za sada nije uzaludno pripala baš njemu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Nije faul i sve to, ali golman je bio onesposobljen da brani, odmah je trebao prekinuti tekmu, a ne ovo da se desi. Pickast gol, al eto, sudije su danas prosjecne budale, ni Var im ne moze pomoc
8 22
DamirS
Čist gol. Nije bilo faula a niti je igrač Arsenala vidio da golman leži.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi