Xhaka u nevjerici zbog poteza Arsenala: Oduzimanje kapitenske trake je ništa naspram "čudne odluke"

Švicarac nije jedini

Xhaka u nevjerici zbog poteza Arsenala: Oduzimanje kapitenske trake je ništa naspram "čudne odluke"

Admin Čaušević

Predvođen kapitenom Granitom Xhakom Arsenal je (bio) blizu osvajanja titule prvaka Engleske nakon dvije decenije, ali serija slabih rezultata kao i poraz u direktnom duelu pod Manchester Cityja su pokvarili planove Topnika. 

Sredinom sedmice Manchester City je pobijedio Arsenal sa 4:1 te Topnici više nemaju ništa u svojim nogama i osvajanje titule prvaka Engleske se trenutno čini kao nedosanjani san. 

Pozitivna stvar je da se Arsenal nakon šest sezona vraća u Ligu prvaka i da Mikel Arteta već sada priprema teren za igračke promjene tokom ljetnog prijelaznog roka.

U petak je stigla definitivno iznenađujuća vijest, a to je da je Arteta praktično prekrižio kapitena Xhaku koji za klub iz Londona ima preko 300 nastupa.

Daily Mail je odlučio da Xhaku stavi na transfer listu te će ga vrlo rado prodati u slučaju zadovoljavajuće ponude. To je jasan znak Švicarcu kosovskih korijena da je nepoželjan na Emiratima.

Tokom svog sedmogodišnjeg boravka u Arsenalu odlični veznjak je imao niz incidenata, jednom mu je čak bila i oduzeta kapitenska traka, ali bez obzira na sve odluka da se proda stiže kao pravi šok.

Oglasi

Bez obzira na karakter ovaj 30-godišnjak je jedan od najboljih veznjaka svijeta na svojoj poziciji i ko ga god dovede u svoje redove dobit će pojačanje.

Xhaka je Arsenal stigao 2016. godine iz Borussije Moenchengladbach stigao za 45 miliona eura, a kako sada stvari stoje ovog ljeta će morati pakovati kofere.

Osim Xhake na prodaju je i Kieran Tierney te će lijevi bek prema svemu sudeći put Newcastle Uniteda koji je do sada pokazao najozbiljniji interes nakon što je Škota iz ekipe izbacio Oleksandr Zinchenko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Reiss Nelosn i Ainsley Maitland-Niles su također igrači koji definitivno odlaze na ljeto i to nakon isteka ugovora, dok će se na odlazak morati pripremiti i Folarin Balogun bez obzira na odličnu sezonu i 19 postignutih golova na posubi u Reimsu.

Arteta će tražiti dovođenje kvalitetnih igrača kako bi proširio roster jer igranje evropskog fudbala u Ligi prvaka i Europa ligi definitivno nije ista stvar pa će biti interesantno pratiti ponašanje Topnika na fudbalskoj pijaci tokom ljeta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1680372920
Yebote novinar i informisanost. Kakav je ovo doktor, svaka čast na ovakvim informacijama.
1 0
DOKTOR_GAZ_
Ahahah, i XHAKA NAPUSTA POTONULI BROD..CEKAJUCI da IZGRADE TIM I DA SE FOKUSIRAJU, dosao u POZNE IGRACKE GODINE...haha, XHAKA MEEEEEE..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi