Arsenal ostaje i bez transfera Luke Jovića; Razlog? Karim Benzema

Francuz povrijeđen

Arsenal ostaje i bez transfera Luke Jovića; Razlog? Karim Benzema

E. Ganibegović

Dugo je Arsenal pokuavao da osigura transfer Dušana Vlahovića iz Fiorentine i nije uspio.

Po svemu sudeći bivši napadač Partizana pojačat će na ljeto torinski Juventus, a Arsenal se morao okrenuti drugim rješenjima.

Njihov plan B bio je još jedan napadač reprezentacije Srbije, a to je Luka Jović.

Topnici su kontaktirali Real Madrid i poručili su da su spremni da dovedu Jovića na posudbu do kraja ove sezone uz mogućnost da na ljeto otkupe njegov ugovor.

Mikel Arteta smatra da bi Jović bio odlično pojačanje u napadu gdje trenutno ima na raspolaganju samo Alexandrea Lacezettea.

Poznato je da je Arsenal suspendovao Pierre-Emericka Aubameyanga koji će navjerovatnije napustiti klub, pa bi dolazak Jovića na Emirates bio kao kec na desetku.

Ipak, ni od toga neće biti ništa.

Kako prenosi Marca, medij vrlo blizak Real Madridu, Kraljevi nakon povrede Karima Benzeme ne žele da rizikuju i pošalju Jovića u London, pa u napadu ostanu samo s Marianom Diazom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arsenal će morati potražiti i treće rješenje i to što prije, s obzirom na to da se prijelazni rok uskoro zatvara.

Podsjetimo, Luka Jović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 mečeva za Real Madrid, te je zabio samo jedan pogodak i upisao još dvije asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

edin_93
Bolje za Arsenal, možda nađu boljeg napadača.
4 0
Mele
Golgeter, bez golova, za 2 sezone 3 gola, pa Ramos je dao 100 komada.Vise bekovi i stoperi daju od njega.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi