Pojavile se fotografije Neymarovog boravka u Madridu: Obećali mu stan, pa je odbio potpisati za Real

S 14 godina na probi u kraljevskom klubu

Pojavile se fotografije Neymarovog boravka u Madridu: Obećali mu stan, pa je odbio potpisati za Real

E. Škorić

Na internetu su se pojavile nove fotografije na kojima se vidi da je Neymar u ranoj dobi boravio u Madridu na probi.

Davne 2006. Neymar je otputovao u špansku prijestolnicu na probu u Real Madrid u dobi od 14 godina. Bilo je to tri godine prije nego će debitovati za seniore Santosa.

Real je tada ponudio dugoročan ugovor Neymaru, ali on je umjesto potpisa za Real odlučio da ostane u Santosu još neko vrijeme. Bio je to savjet njegovog oca, a i sam je smatrao da je prerano da napusti porodičnu kuću i zaputi se u Evropu.

Za Santosov prvi tim debitovao je 2009. godine, da bi 2013. godine prešao u Barcelonu za tada ogromnih 86,2 miliona eura. Kasnije će za nevjerovatnih 222 miliona eura preći u redove PSG-a čiji je i danas član.

Španski sportski list AS sada je objavio niz fascinantnih slika s Neymarove probe u Madridu. Jedna prikazuje mršavog mladića kako pozira u Realovom dresu, dok je na drugoj nasmijan pozirao s ocem na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

U Realu su bili fascinirani njegovim igračkim kvalitetama iako je imao samo 14 godina i radili su sve kako bi ga nagovorili na ostanak u Madridu, ali on je od početka bio odlučan da ostane još nekoliko godina u Brazilu, da bi kasnije izabrao Realovog ljutog rivala, ekipu Barcelone.

U dresu Barcelone je odigrao 186 utakmica i postigao je 105 golova te je osvojio dva naslova La Lige i Ligu prvaka. Mogla je to biti sasvim drugačija priča za Brazilca, da se pridružio Realu ranije u karijeri.

Bivši trener Reala koji je radio s Neymarom tokom njegovog privremenog boravka u Madridu otkrio je koliko je Brazilac bio blizu da potpiše za Kraljeve.

“Otišao sam u svlačionicu dočekati klinca, kao što smo to učinili s bilo kim. Stigao je mali i mršavi klinac obrijane glave. Prvo što mi je privuklo pažnju je činjenica da je bio tako sićušan i mršav, a onda smo tek vidjeli da ima izuzetne kvalitete. Kada je prvi put dodirnuo loptu, sve nam je bilo jasno. Svi su bili svjesni da je zanimljiv igrač za budućnost kluba. Mislim da mu je Real Madrid dao jako dobru ponudu. Kažu da je njegov otac dobio tu i ponudu i onima u Brazilu rekao: 'Ovdje smo na Bernabeu i ponudili su nam ove uslove, pa ćemo razgovarati i pokušati ih poboljšati'. Znam i da se predsjednik Santosa zabrinuo da će izgubiti Neymara, pa je razgovarao s ocem i bilo je obećano da će se Neymar vratiti u Brazil, a da će njegovoj porodici biti osiguran stan", rekao je neimenovani trener za Marcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
A i jes mu glava za penal madrida.Pogledaj ga kakav je,ni na sta ne lici
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi