Arsenal kreće po igrača svog ljutog rivala i kvari posao Juventusu
Alderweireld je ove sezone standardni član prve postave Spursa

Igrača Tottenhama želi nekoliko klubova

Arsenal kreće po igrača svog ljutog rivala i kvari posao Juventusu

S. Pašalić

Kako prenose mediji u Engleskoj, Arsenal se sprema na iznenađujući potez u kojem će pokušati dovesti igrača svog ljutog rivala Tottenhama.

Radi se o 30-godišnjem Tobyju Alderweireldeu kojeg nekoliko klubova iz Premier lige želi dovesti u svoje redove. On u svom ugovoru ima klauzulu po kojoj klub koji ga želi dovesti treba izdvojiti 25 miliona funti, a sada mnogi žele iskoristiti tu situaciju.

Međutim, Tottenham još uvijek nije dobio zvaničnu ponudu za Alderweireldea, čija se klauzula o oslobađanju može ispuniti do 26. jula.

Engleski mediji navode da Unai Emery želi s igračem Tottenhama pojačati odbranu i da trenutno razmišlja i o drugim opcijama, ali je Alderweirelde na vrhu liste želja.

Nedavno je i Juventus pokazao želju da dovede ovog igrača u svoje redove tako da će utrka za ovog igrača biti jako zanimljiva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi