Arsenal kreće u remont ekipe

Topnici će biti aktivni na tržištu ovo ljeto

Arsenal kreće u remont ekipe

S. Grebović

Arsenal mora da nađe zamjenu za Wengera, ali to ih ne sprečava da rade na polju obnove tima za narednu sezonu.

Odbrana Arsenala je definitivno rak rana ove ekipe. Tome svjedoči i činjenica da da su primili čak 11 pogodaka više od svih konkurenata koji su u top 6.

Ukoliko prime još dva gola u preostale tri utakmice to će biti najgora odbrana u historiji ovog slavnog kluba još od daleke 1984. godine kada su primili 60 golova, s tim da je Premjer liga tada brojala 22 kluba.

Ono što je gotovo sigurno je to da je Arsenal debelo zagrizao za grčkog štopera Sokratisa Papastatopulosa i da upravo u njemu vide nekog na kome mogu graditi svoju odbranu narednih godina. Grk ima 29 godina i od 2013. godine nosi dres Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Povrede Laurenta Konscienlya će također znatno uticati na to da Arsenal mora da dovede novog lidera u odbrani jer prema svemu sudeći francuskog reprezentativca čeka duža pauza.

Očekuje nas vrlo zanimljivo transfer ljeto što se Arsenala tiče, te nema sumnje da će biti velike igračke promjene u kadru Tobdžija. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi