Nikad tužniji Arsene Wenger...

"Sve ljubavne priče dođu kraju"

Nikad tužniji Arsene Wenger...

Arsenal je sinoć u Madridu poražen (1:0) od Atletica u revanšu polufinala Lige Evrope, pa je nakon 1:1 u Londonu ispao iz ovog takmičenja.

Liga Evrope je bila posljednja šansa za spas sezone Topnika, ali i posljednja šansa da Arsene Wenger stigne do jednog evropskog trofeja kao trener Arsenala, s obzirom da će po završetku sezone francuski stručnjak završiti svoj staž u slavnom londonskom klubu.

Tako će Wenger uskoro napustiti klupu Arsenala, a sada je priznao da mu je jako teško oprostiti se od kluba nakon više od dvije decenije.

Inače, pred Wengerom je posljednja sedmica na klupi Arsenala koji u nedjelju igra domaću utakmicu protiv Burnleya, a potom slijede dva uzastopna gostovanja - Leicesteru i Huddersfieldu. Tako će nedjelja biti veoma emotivna kako za Wengera, tako i za navijače Arsenala jer se očekuje da njih 60.000 posljednji put pozdravti legendarnog trenera na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam nešto vremena da u svojoj glavi prihvatim ideju da napuštam klub. Tužno je to, ali sve ljubavne priče dođu kraju. Ne završe sve dobro. Šta više, većina ih ne završi dobro", izjavio je Wenger za britanske medije, pa dodao:

"Tužan sam jer volim ovaj klub i ono što on predstavlja. Proveo sam tu 22 godine svog život i nije lako sada otići. Ali i prije sam se nosio sa teškim situacijama, pa ću učiniti to opet."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi