Evropski kraj Wengera u Arsenalu, Atletico u finalu Evropske lige

Costa presudio Topnicima

Evropski kraj Wengera u Arsenalu, Atletico u finalu Evropske lige

Atletico Madrid je večeras na Wanda Metropolitano stadionu savladao Arsenal rezultatom 1:0 i tako se, nakon 1:1 u prvom susretu, plasirao u finale Evropske lige.

Domaći su od starta krenuli sa napadima, a prvu ozbiljnu priliku je u šestoj minuti propustio Diego Costa. Španski napadač je iz sjajne situacije šutirao pored gola.

Dvije minute kasnije, tešku povredu doživio je Koscielny koji je morao napustiti igru. Kapiten Topnika je vjerovatno povrijedio ahilovu tetivu i ostaje da se vidi hoće li se oporaviti do Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Atletico je preko Griezmanna i Kokea promašio još dvije prilike, a onda je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Diego Costa pogodio za 1:0. Bila je to lijepa akcija Madriđana, Griezmann je uposlio Costu koji je rutinski savladao Ospinu za prednost Jorgandžija.

U drugom poluvremenu je Arsenal preuzeo inicijativu u potrazi za golom koji bi im donio produžetak. Promašili su gosti nekoliko dobrih prilika preko Xhake i Mkhitaryana, dok je Atletico prijetio iz kontri. Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 1:0 i Atletico je proslavio plasman u finale.

Za Arsenal ovo znači i kraj svake nade da će naredne sezone nastupati u Ligi prvaka, a za Wengera je meč u Madridu bio posljednji u evropskim takmičenjima na klupi londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dodajmo na kraju da je bh. reprezentativac Sead Kolašinac svih 90 minutaproveo na klupi za rezervne igrače.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti