Igračima Arsenala sinoć nije bilo do slavlja kada su čuli šta je novinarima rekao Mikel Arteta

Doživjeli poraz od Fulhama za kraj 2023. godine

Igračima Arsenala sinoć nije bilo do slavlja kada su čuli šta je novinarima rekao Mikel Arteta

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala jučer su svojim navijačima pokvarili doček nove 2024. godine jer su poraženi na gostovanju protiv Fulhama sa 2:1, a koliko očajni su bili najbolje je pokazala izjava Mikela Artete.

Arsenal je do prije nekoliko kola bio lider na tabeli Premiershipa, ali ekipa Mikela Artete nalazi se u dosta lošoj seriji jer su tri utakmice bez pobjede što se itekako odrazilo i na njihov plasman na tabeli.

Topnici su 2023. godinu završili na razočaravajući način jer su jučer u gradskom derbiju poraženi od Fulhama sa 2:1 čime su svojim navijačima pokvarili doček Nove godine.

Arsenal je jučer bio favorit protiv Fulhama i očekivalo se da će ekipa s Emiratesa doći do pobjede i prekinuti loš niz, no isti je nastavljen.

Iako su gosti poveli već u petoj minuti kada je Bukayo Saka zatresao mrežu domaćeg tima na kraju je Fulham uspio da preokrene na 2:1, a golove za pobjedu ovog tima postigli su Raul Jimenez i Bobby De Cordova-Reid.

Oglasi

Fulham je tako iskoristio očajno izdanje Topnika i razočaravajući kraj godine za klub s Emiratesa, a koliko je Arsenal jučer podbacio najbolje je pokazala Artetina izjava nakon meča.

"Ovo je fudbal i dešava se, moramo nastaviti. Ovo se ne smije više ponavljati jer s ovakvom igrom nemaš čemu da se nadaš. Imali smo priliku da na lijep način završimo godinu kao lideri na tabeli, ali to nismo uradili", rekao je Arteta i dodao.

"Mogao je biti ovo odličan dan, ali na kraju je ispalo suprotno. Moramo se pogledati u ogledalo, svaki od nas u ekipi jer ovo je bila najgora utakmica ove sezone i to je sigurno".

Očekuje se da bi Arsenal u januaru mogao napraviti određene promjene u igračkom kadru i dovesti nekoliko pojačanja, ali španski stručnjak jučer o tome nije htio da priča.

"Nastavljamo u januaru s istim igračima koje imamo", kratko je odgovorio Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je nakon poraza od Fulhama sada četvrti sa 40 bodova i ima dva boda manje, ali i meč više u odnosu na lidera Liverpool. Redsi svoj meč 20. kola igraju večeras kada će na Anfieldu ugostiti Newcastle.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Majke mi, ovi se STALNO MORAJU GLEDATI U OGLEDALO..ĆUNU na njima oštri ko stigne..jedna zanimljivost:LEOTAR, POSUSJE i Rudar Prijedor imaju isti broj evropskih trofeja kao AR567AL..dakle N U L A..
2 1
Robijasi_It
To je tim sampionskog mentaliteta ahahahahha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi